Șaisprezece persoane din Orientul Mijlociu și Africa, depistate de polițiștii de frontieră arădeni

0
402

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Vărşand – judeţul Arad au depistat şaisprezece cetăţeni din Afganistan, Pakistan, Camerun şi Coasta de Fildeş, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos, prin apropierea punctului de trecere a frontierei.

Tineri din Afganistan și Pakistan

Astfel, în data de 07.01.2021, în jurul orei 09.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 52 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Slovacia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, cinci persoane.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani”,  a declarat subinspector de poliție Matei Filip-Ionuț.

Tot  în aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 36 ani, care se afla la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, combine frigorifice, pe ruta România – Franţa.

După efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport efectuat în urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt şase tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani”, a mai spus subinspector de poliție Matei Filip-Ionuț.

Mai mult, în data de 08.01.2021, în jurul orei 05.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac  II – I.T.P.F. Oradea au depistat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, în terminalul marfă, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, cinci persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul sectorului, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Camerun şi Coasta de Fildeş, adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani” , a adăugat subinspector de poliție Matei Filip-Ionuț.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele trei cazuri pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.