Sakura – festivalul primăverii în Japonia

0
149

Floarea de cireș este simbo­lul naţional japonez, iar sărbă­toarea „Sakura” este una dintre cele mai frumoase din lume – un eveniment ce vestește practic primăvara și care se celebrează în Ţara Soarelui Răsare încă din perioada Nara, scrie libertatea.ro.
Japonia este fascinantă în luna martie când milioane de cireși înfloresc aproape în același timp, iar locuitorii ies pe stradă să privească frumoasele flori rozalii. Obiceiul se numește „hanami” și a fost înce­put de împărații și vechii samurai, între anii 710-794.
Culori de primăvară în Tokyo și Hakone
Pentru orice pasionat de istorie, Tokyo se află pe lista cu locuri de văzut într-o viață, fie că ești dornic să descoperi cele mai futuriste construcții sau pur și simplu vrei să faci cunoștință cu fascinanta cultură niponă. Simbolul metropolei este Pala­tul Imperial, un complex de clădiri și grădini fantastice ce poate fi vizitat numai două zile pe an, fiind reședința oficială a Împăratului.
Câmpurile pline de cireși sălbatici, văile fumegânde și malurile lacurilor decorate cu flori pastelate din Hakone îți oferă cele mai reprezentative imagini ale Japoniei tradiționale, cu Bătrânul Fuji-San pe fundal ce păzește îndeaproape regiunea.
Kyoto, cel mai pitoresc oraș din Japonia
Cu sute de temple budiste și pagode aurii, mii de porți roșii și o impresionantă pădure de bambus, nu este de mirare de ce Kyoto poartă supranumele de Capitala Japoniei Tradiționale, fiind locul perfect unde poți celebra Sărbătoarea Cireșilor Înfloriți. Se poate vizita în Kyoto somptuosul templu Kiyomizu-dera care a fost construit prima dată în anul 778 când orașul devenea capitală imperială.
Cele mai impresionante construcții sunt pagoda pe trei niveluri și sala principală unde Bodhisattva este reprezentat cu 11 capete.
Cele mai de seamă castele nipone
Simbolul orașului este Castelul Nijo, reședința primului shogun din perioada Edo, care obișnuia să privească florile de cireși în parcul cu alei labirintice mărginite de conifere. Aici se adună în fiecare an mi­lioane de vizitatori. Cu toate astea, cel mai cunoscut și vizitat castel din Japonia este Himeji supranumit și „Castelul Egretei Albe” datorită pereților albi, înconjurat de cireși sălbatici. În Osaka vei putea vizita și cel mai mare castel medieval japonez, iar pri­veliștile asupra cireșilor înfloriți le vei putea capta din cele mai înalt punct de belvedre – Clădirea Umeda Sky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.