scoala[1]Sala de sport a Şcolii Generală 5 din municipiul Arad va fi modernizată iar clădirea Liceului „Mihai Viteazul” din Ineu va fi reabilitată cu fonduri europene, valoarea investiţiilor depăşind 1,5 milioane de euro.
Semnarea contractelor de finan­ţare pentru proiectele „Reabilitare și extindere sală de sport la Școala Ge­nerala nr. 5 Arad” și „Reparație ge­nerală și modernizarea Liceului „Mihai Viteazul”, clădire cu clasele IX – XII în orașul Ineu, județul Arad” a avut loc, luni, în prezenţa primarului munici­piului Arad, Gheorghe Falcă, a primarului oraşului Ineu, Călin Ilie Abrudan, a directorului Şcolii Generale nr. 5 Arad, Maria Paşcalău şi a lui Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.
„Municipiul Arad nu a ratat niciun proiect finanţat cu fonduri europene. În domeniul educaţiei suntem, în continuare, performanţi datorită investiţiei de la Colegiul Naţional «Moise Nicoară», cea mai mare investiţie din învăţământul românesc finanţată cu fonduri europene. În cazul de faţă, Şcoala Generală nr. 5, s-a demonostrat că oamenii care mun­cesc pot obţine uşor performanţe”, a declarat Gheorghe Falcă.
Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finan­țare vizează reabilitarea clădirilor în care își desfășoară activitățile instituțiile de învățământ, precum și adap­- tarea acestora la standarde euro­pene prin creșterea gradului de siguranță.
Astfel, la Școala Generală nr. 5 din Arad se vor realiza lucrări de reabilitare a unității de învățământ primar și gimnazial, iar în urma extinderii pe verticală a sălii de sport existente se vor realiza două noi săli de sport și 3 ateliere de creație. La Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu – clădirea cu clasele IX – XII, 28 de săli de clasă  vor bene­ficia de măsuri de reabilitare.
Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru Școala Generală nr. 5 din Arad, și pe parcursul a opt luni pentru Liceul „Mihai Viteazul” – clădirea cu clasele IX – XII din Ineu.
Ca urmare a implementării acestor proiecte, se estimează că un număr de 1.894 de elevi vor beneficia de rezultatele obținute.
Proiectul Școlii Gimnaziale nr. 5 „Reabilitare și extindere sală de sport la școala generală nr. 5 Arad” are o valoare totală de 1,5 milioane lei și o valoare a finanțării nerambursabile de 1,1 milioane lei.
Proiectul „Reparație generală și modernizarea Liceului „Mihai Vitea­zul”, clădire cu clasele IX – XII în orașul Ineu, județul Arad” are o valoare totală de peste 655.000 lei și o valoare a finanțării nerambursabile de peste 595.000 lei.

Recomandările redacției