Salariații și foștii salariați arădeni ar putea avea acces la Revisal

0
340

Salariații sau foștii salariați ai firmelor vor putea accesa online, în orice moment, Registrul general de evidenţă a salariaţilor (Revisal), în care angajatorii înregistrează date cu privire la aceștia, inclusiv durata contractului individual de muncă și a timpului de lucru, nivelul salarial sau data și motivul încetării relației de muncă. Măsura apare într-un proiect de lege pus marți în dezbaterea senatorilor, potrivit avocatnet.ro.

Salariații și foștii salariați ai unei firme vor putea accesa online datele din Revisal ce îi vizează. Datele nu vor putea fi modificate de salariați, ci doar de angajatori, dar vor putea fi descărcate și tipărite de aceștia.

Cu ajutorul unui astfel de extras din Revisal, potrivit proiectului de lege de la Senat, salariații vor putea demonstra vechimea pe care o au în muncă.

Modul concret în care vor avea acces salariații la datele lor din Revisal va trebui stabilit de Guvern, printr-o hotărâre, în cel mult două luni de la intrarea în vigoare a măsurii, potrivit aceleiași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.