Salarii mărite pentru funcționarii CJA: șefii instituției spun că se câștigă mai puțin ca în alte județe

0
445

Funcționarii Consiliului Județean (CJA), dar și ai Direcției Județene de Evidență a Persoanelor vor câștiga mai bine. Majorăriile salariale ce vizează o mare parte din salariați, însă nu pe toți – au fost aprobate de consilierii județeni, în ședință CJA. Cu toate acestea, conform conducerii CJA, bugetarii arădeni iau cu mult mai puțin decât cei din alte zone.

Aleșii județului și-au dat practic acordul pentru creşterea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Arad, și Evidența Persoanelor.

După cum susțin cei de la CJA, cuantumul creşterii salariale a fost stabilit invers proporţional cu salariile actuale, astfel încât debutanţii şi angajaţii cu veniturile cele mai mici au avut parte de o creştere mai mare, în timp ce procentele angajaţilor cu venituri mai mari au fost stabilite la un procent mai mic. 

Majorarea remunerațiilor s-a făcut pe fondul rectificării bugetare, avându-se în vedere faptul că salariile angajaţilor instituţiei şi a instituţiilor subordonate, se situează, potrivit celor de la CJA, pe ultimele locuri la nivel naţional. În plus, volumul de muncă cu care se confruntă angajații de la Evidența Persoanelor a crescut.

„În această decizie am ţinut cont şi de faptul că veniturile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din Consiliul Judeţean Arad şi instituţiile subordonate se situează printre ultimele locuri la nivel naţional. Când majoritatea consiliilor judeţene din ţară au mărit salariile la plafonul maxim prevăzut de lege, noi am gândit cumpătat şi am prevăzut în procent mai mic creşterea salarială, astfel încât măsura să fie sustenabilă”, susține preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Chiar și cu creșterea salarială aprobată în ședința de săptămâna aceasta, comparativ cu judeţele vecine cum ar fi Timiş sau Hunedoara, şi nu numai, diferenţele salariale sunt de aproximativ 5.000 de lei în cazul funcţiilor de conducere, în timp ce, salariile funcţionarilor publici şi ale personalul contractual din Consiliul Judeţean Arad sunt mai mici cu 3000 – 5000 de lei, raportat la vechime şi gradaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.