Salbă de medalii obținută de atleții arădeni la Campionatul Național de aruncări lungi de pe Gloria

0
244

Arena Gloria din Arad a găzduit timp de două zile, vineri şi sâmbătă, Campionatul Naţional de aruncări lungi pentru copii 1 şi 2, juniori II şi III (U18 şi U16). S-a concurat în trei probe, disc, ciocan şi suliţă, iar la start s-au aliniat 134 de atleţi de la 36 de cluburi din ţară. Printre performerii competiţiei atletice s-a numărat şi Mihai Motorca, cu dublă legitimare CSŞ Gloria Arad şi CSM Arad, Paul Traba (CSȘ Gloria),Vanessa Oriaku (CSU Arad) cât și Greco Andrei (CSȘ Gloria).

Primul amintit a fost dublu medaliat cu aur în proba de aruncare a discului, atât la U16 cât şi la categoria superioară, U18 (juniori II).

Mai întâi, în prima zi a întrecerii, elevul profesorului Constantin Miclea s-a impus detaşat, grație unei aruncări de 50,35 metri. Apoi, sâmbătă, în a doua zi, Motorca a aruncat şi mai bine, 56,66 metri, câştigând la o distanţă de peste 12 metri faţă de al doilea clasat, rezultat remarcabil pentru categoria sa de vârstă. Motorca este component al lotului naţional de juniori mici şi speră să facă o figură frumoasă şi la întrecerile europene din acest an.

În concursul feminin U18 de aruncare a suliței, Vanessa Oriaku (CSU Arad) a cucerit medalia de aur, cu o aruncare de 45,12 metri. Aproape de podium, pe locul 4, s-a clasat o altă sportivă din zona de vest, Andrada Vînătu (CSS Lugoj). Totodată sportiva de la CSU Arad a obținut titlul de Campioana Naționala a României la juniori în reuniunea a II- a a Campionatul Național de atletism pentru aruncări lungi de la Arad. Sportiva, pregătită de profesorul Miclea Constantin este o speranță a atletismului românesc, fiind cooptată în Lotul Național al României.

Greco Andrei reușește să câștige prima sa medalie națională la (Juniori III), Bronz la aruncarea ciocanului. De asemenea la categoria (copii2) sportivul Trabok Raul reușește în premieră cucerirea medaliei de Bronz, rezultate excelente care prefigurează o carieră frumoasă atleților arădeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.