Administratorii unor săli de jocuri de noroc s-au încăpățânat să țină deschise incintele, contrar hotărârilor ce s-au luat la nivel local privind închiderea acestora. În cursul zilei de joi, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică au aplicat 4 sancțiuni în cuantum de 12.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii nr. 83 din 08.12.2020 adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad. Conform actului normativ menționat, se suspendă în perioada 09.12.2020-22.12.2020 activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri, în toate localitățile situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.

În cadrul acțiunilor efectuate, polițiștii locali au verificat simultan șapte săli de jocuri aparținând unei firme specializate, constatând că patru dintre acestea își continuau activitatea pe perioada suspendării temporare dispuse de autorități în vederea prevenirii transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aceste fapte constituie contravenții, fiind sancționate cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Agenții constatatori din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad vor continua activitățile de verificare și control în perioada următoare. În acest sens, este important sprijinul acordat de cetățenii municipiului care surprind astfel de abateri și sesizează de îndată dispeceratul poliției locale la numărul de telefon: 0257/939 (apel gratuit).

 

Recomandările redacției