La Teatrul Clasic “Ioan Slavici” a fost o conferință de presă prin care s-au aflat mai multe lucruri „din spatele culiselor“. A fost vorba despre ceea ce urmează să se întâmple și despre felul în care se se vor desfășura spectacolele care urmează. Alături de cei din presă au fost: Bogdan Alexandru Costea – directorul Teatrului Clasic “Ioan Slavici, Cristian Ban – regizor TCISA, Semion Serzin (regizorul spectacolului „Trei surori”), Raluca Rădulescu (coordonator al proiectului „Trei surori”), actorii din distribuția spectacolului „Trei surori”, Ștefan Lupu (regizor la spectacolului „Scufița Verde”) și Christian Caimacan – director artistic al Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete” 2019.

Pentru că spectacolele vor începe încă din această seară, câteva cuvinte au venit din partea lui Semion Serzin, regizorul spectacolului „Trei surori“ care va fi avanpremieră chiar în această seară.

Din câte am înțeles, acest spectacol s-a născut dintr-un laborator. Anul trecut am muncit pentru el doar cinci zile, anul acesta zece. Nu este o montare deloc obișnuită, este ca o terapie pentru teatru și pentru oamenii din teatru. Faptul că avem actori din două teatre diferite este ceva extraordinar. N-am avut timpul necesar să ne afundăm în piesă, așa că a rezultat un spectacol simplu. Acesta va avea o lungime de o oră și jumătate. Este despre oameni și despre o familie care se distruge“, a spus regizorul.

 

Spectacolul „Trei surori” de A.P. Cehov, în regia lui Semion Serzin deschide stagiunea 2019 – 2020. Este o producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad și a Teatrului Nottara București, îi are în distribuție pe actorii: Mihaela Subțirică, Iulia Verdeș, Roxana Sabău, Filip Ristovski, Angela Petrean-Varjasi, Robert Pavicsits, Alexandra Murăruș, Alex Mărgineanu, Crenguţa Hariton, Andrei Elek și Bogdan Costea. Avanpremiera are loc în 10 septembrie, la ora 19.00, în sala Studio a TCISA, iar premiera – în 14 septembrie.

Al doilea proiect al stagiunii 2019 – 2020 este „Scufița Verde” de Claudiu Sfirschi Lăudat, în regia lui Ștefan Lupu.

Vorbind cu însuși regizorul spectacolului, acesta a spus că „este o adaptare după «Scufița Roșie» în care vom avea de-aface cu o rătăcire a mai multor prințese. Acestea, împreună cu personajele principale se întâlnesc să își salveze soarta, planeta și pădurea care este tot mai puțină. Vrea să fie o poveste pe care o s-o tratez din punct de vedere comic, dar și emoțional și care are un mesaj foarte clar. Vreau să transmit un mesaj legat de relațiile umane și lumea de plastic în care am ajuns să trăim“.

Spectacolul va avea premiera în 10 octombrie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Clasic. Distribuția noului spectacol îi reunește pe: Zoltan Lovas, Cecilia Donat Lucanu, Alina Vasiljievic, Oana Kun, Angela Petrean Varjasi, Robert Pavicsits, Carmen Vlaga Bogdan, Andrei Elek, Marian Parfeni și Carmen Butariu.

Finalul lunii septembrie coincide și cu debutul celei de a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”. Evenimentul, care are loc în perioada 29 septembrie – 4 octombrie, prezintă spectacole susținute de trupe din Arad, Târgu Mureș, Alba Iulia, Galați, Brașov, Craiova, Constanța, Baia Mare, București dar și din Ungaria, Bulgaria, Spania și Franța.

Este a 20-cea ediție a festivalului. L-am numit «șase zile de poveste» pentru că este și un eveniment aniversar. Acest festival promite măestrie, creativitate, talent, inspirație. Avem o selecție internațională în care este vorba despre patru țări, patru spectacole din Bulgaria, Ungaria, Spania și Franța. Fiind de asemenea și o aniversare, vom avea o expoziție în sala Clio a Complexului Muzeal Arad, în memoriam celui care a pus bazele trupei «Euromarionete» Arad și a fost regizor și director“, a spus unul dintre oamenii de baza a acestui eveniment.

După fiecare spectacol se va desfășura și o întâlnire „Five Oclock“, de la ora 17:00 în care se vor putea pune mai multe întrebări și unde, cei care doresc, vor avea parte de degustări de produse regionale.

 

Recomandările redacției