După o lungă perioadă de carantină saloanele de frizerie și coafură vor avea parte de un val mare de clienți. Imediat după declarația președintelui, potrivit căreia, saloanele de îngrijire personale se vor redeschide începând cu 15 mai, au început să apară și programările telefonice. Arădenii s-au înghesuit să fie primii care vor avea o programare la salon. Cele mai multe programări au apărut în rândul doamnelor și domnișoarelor, la saloanele de manichiură.

La două minute după ce am dat anunțul că redeschidem, au început telefoanele. Acum nu mai am nici un loc liber până pe data de 28 mai. Chiar dacă am cheltuieli în plus, nu vreau să ridic prețurile. Ca și mine, clientele mele trec printr-o criză financiară, mai mult sau mai puțin. Mă bucur că pot să deschid și nu mai stau acasă. Chiar dacă asta ar însemna ca la final de luna să fiu la limita“, a spus Raluca, stilist de unghii.

Și bărbații trec printr-o perioadă în care fie nu s-au tuns, fie și-au lăsat soțiile să o facă. Și frizeriile au primit un val mare de solicitări însă, frizerii o să lucreze numai cu programări, pentru a nu exista nicio suprapunere și pentru a putea a se respecta distanța socială. O problemă ce ar putea apărea în frizerii este folosirea uscătorului de păr, pentru că acesta ar putea împrăștia virusul în încăpere, de aceea unii frizeri s-au gândit să nu folosească uscătorul de păr în următoarea perioadă.

Sper sa nu mai se modifice între timp această decizie, dar pot spune că suntem pregătiți să redeschidem! Vom vedea în continuare ce cerințe vor fi, dar până acum am hotărât cu colegele mele să lucram ca până acum, doar cu programări, să lăsăm o distanță suficientă intre clienți, astfel încât să nu avem nici o persoană în sala de așteptare, lucrăm cu mănuși, măști, viziere și vom dezinfecta toate suprafețele și toate ustensilele după fiecare client. Siguranța clienților și a noastră vor fi prioritare, asta e clar!“, a zis Lucian, frizer la un salon de îngrijire personală din centrul Aradului.

Așadar, după această perioadă petrecută mai mult în case, vom avea parte din nou de saloanele de îngrijire personală, însă cu respectarea unor reguli stricte. Cel mai important este să ținem cont că pandemia nu a trecut și să continuăm să ne protejăm.

Recomandările redacției