Salonul Internaţional Ars Fotografica va anunţa curând câştigătorii concursului

0
171

Ieri a fost ultima zi în care au mai putut fi trimise lucrări pentru ediţia 2013 a Salo­nului Internaţional Ars Fotografica. Ur­mează perioada de jurizare, iar în luna octombrie vor fi anunţaţi câştigătorii, urmând să fie or­ganizată şi o expoziţie cu lucrările acceptate în concurs. Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni, contralumină şi mişcare. Vă reamintim că Salonul Internaţional Ars Fotografica se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din Ro­mânia, juriul competiţiei fiind format din artişti consacraţi membri ai prestigioasei organizaţii. Parteneri sunt Complexul Muzeal Arad şi Casa de Cultură a Sindicatelor.
Salonul de Fotografie Ars Fotografica a fost organizat în urmă cu mai mulţi ani timp de 11 ediţii consecutive la iniţiativa lui Virgil Jireghie, pe atunci conducătorul organizaţiei de fotografi arădeni. Manifestarea a fost reluată în 2009 şi doreşte să ducă mai departe tradiţia unui salon sub egida Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi care să reunească artişti profesionişti şi amatori deopotrivă. Vă reamintim că Foto Club Arad a luat fiinţă în 1968 la iniţiativa lui Ferenc Kelen, Gavril Bodea, Iosif Geck, a Olgăi Szarvas, lui Niţă Radu şi a Elisabetei Rusu. În acelaşi an Teatrul de Stat a fost gazda unui salon de artă fotografică a noii organizaţii.
În 1969 a avut loc prima expoziţie de artă fotografică a Judeţului Arad, iar anul ur­mător a doua expoziţie de acest fel. Expo­ziţia din 1970 a avut participare naţio­nală, au fost expuse 92 fotografii, a avut loc o proiecţie dia, iar cupa Asociaţiei Artiştilor Fotografi a fost acordată clubului arădean.
Primul salon foto la care a participat Foto Club Arad a fost cel organizat în Bis­triţa de unde s-a primit o diplomă. O altă premieră a avut loc în decembrie 1971 când 20 de fotografi au expus vreo 50 de lucrări la Bekescsaba, Ungaria, pe holul tea­trului din localitate. În prezent Foto Club Arad are 35 de membri înregistraţi şi este condus de Mircea Octavian Boran în calitate de preşedinte. Vă reamintim că ediţia de anul acesta a Salonul Internaţional Ars Fotografica este dedicată aniversării a 45 de ani de la înfiinţarea Foto Club Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.