Salonul Internațional de Artă Fotografică al FotoClubPro Arad -2016 a fost vernisat săptămâna trecută la Reșița, de către Foto Club Banatul Montan.
Salonul s-a desfașurat sub patronajul Asociației Artiştilor Fotografi din Romania, Societății Române de Artă Fotografică – DACICA și Image Collegue Society.
Despre lucrările expuse, precum și despre importanța unui asemenea eveniment au vorbit Nicolae Dumitru Vladulescu, directorul Teatrului de Vest Reșița, vicepreședinte al Foto Club Banatul Montan și Flavian Savescu, GPU Aprodite, membru al FotoClubPro Arad și președinte al Foto Club Banatul Montan.
Din punct de vedere statistic, la salon au participat 90 de fotografi din întreaga lume – 30 de țări diferite care au înscris în concurs peste 700 de fotografii.
În cadrul vernisajului au fost expuse cele mai bune 50 de fotografii ale Salonului, împreuna cu lucrarile premiate și aceeptate ale membrilor Foto Clubului Banatul Montan – Flavian Savescu, N.D. Vladulescu, Petre Dalea, Georgian Malinetescu și Daniel Pușcău. Vernisajul a avut loc la Casa de Cultură din Reșița, în sala „Horațiu Vornica”.
Adevărata realizare a membrilor Foto Clubului Banatul Montan, ale caror fotografii au fost acceptate și premiate în cadrul acestui salon nu sunt acceptările în sine, ci faptul că pot expune alături de acești artiști fotografi consacrați ai lumii care iși expun fotografiile în sala „Horațiu Vornica” și care au apreciat organizarea salonului Foto Clubului Pro Arad prin decizia de a participa cu propriile lucrări.

Recomandările redacției