Salutări din Armata Statelor Unite!

0
449

Primesc din când în când cereri de prietenie de la „membri ai Armatei U.S.” pe rețelele de socializare. Nu pot sa nu ma gandesc cam ce fel de femei acceptă cererile acestea de prietenie, astfel incat ele sa persiste de atât de multă vreme în practica internautică. Merg pe pariul sigur: singure, tinere și naive sau, din contră, văduve recent ieșite dintr-o dependență bolnavă față de soțul lor. Mă gandesc de fiecare dată că, oricât de naivă m-aș considera, nu pot crede că un oarecare din Armata U.S. mă caută taman pe mine, singur si neconsolat, sa ma ia in întreținere. Scenariul mă face, în schimb, să râd, după care să mă întristez subit la ideea existenței unor femei chiar atât de vulnerabile.

In fond, ce te poate face să crezi astfel de baliverne și doamne-ferește sa trimiți sume de bani unor necunoscuți de pe net? Dacă ai o vârstă, răspunsul ar fi că îți lipsesc nu doar școala, ci și școala vieții. Dacă nu ai 15 ani, probabil ca nu ai nicio scuză să crezi asemenea tâmpenii. Dar aici intervine un nou factor, pe care nu il numește nimeni, deși e atât de evident. Ei, dragii babei, pe asta poate sa il numească doar o femeie care cunoaste alte femei, așa cum doar un bărbat poate ști sută la sută ce ii poate mintea altui bărbat. Raspunsul, pe cât de simplu, pe atât de evident este că femeia in cauză, vulnerabila noastră, se crede șmechera satului. Ea vrea, in fond, sa agațe un american cu bani, care să o iubească și să o întrețină în toate zilele lui. Doar că americanul are o mică problemă, o nimica toată în evoluția pe termen lung a cazului.

Dacă ar fi să fim milostivi, am zice ca bietele femei sunt niște naive prostite de dragoste. Și in unele cazuri asta ar fi poate chiar rezonabil de crezut. Acestea din urmă ar fi adevaratele victime și de ele chiar ar trebui să ne fie milă. Totuși, statistic vorbind, cele mai multe dintre femeile care o mușcă sunt așa-numitele „și provocate, și șmechere”. Ele încearcă să fie smechere și să îi ia pe ceilalți de proști, însă nu reușesc să prostească, cu adevărat pe nimeni. Pe ele, doar legea le mai poate ierta. În rest, nu are rost. Și-am încălecat pe-o șa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.