Salvamontiştii arădeni, chemaţi la acţiune de salvare

0
317

salvamontEchipa Judeţeană Salvaspeo şi Formaţia Salvamont din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad s-a antrenat participând la un exerciţiu de salvare speologică. Acțiunea de salvare de duminică, 27 aprilie a constat din evacuarea unei persoane accidentate din peştera Hodobana, o peşteră deschisă pentru activităţi de speoturism, aflată pe raza satului Păiuşeni, comuna Chisindia, judeţul Arad.
Au participat un număr de 16 salvatori speologi şi salvamontişti din Arad, însoţiţi de un medic de urgenţă, spre Peştera Hodobana, unde s-a simulat accidentarea unui turist în subteran. Accidentatul a fost evacuat dintr-o galerie greu accesibilă localizată spre capătul peşterii, salvatorii fiind nevoiți să parcurgă cu targa pasaje verticale, strâmtori şi zone cu blocuri de stâncă prăbuşite instabile. De la suprafaţă, victima a mai fost transportată până la primul drum accesibil pentru a fi preluată de echipajele SMURD.
Această acțiune face parte dintr-un program de pregătire periodic al echipelor de salvare ale Salvamont-Salvaspeo Arad, realizate cu scopul creșterii gradului de operativitate al echipelor de salvare. Serviciul Salvamont-Salvaspeo Arad este organizat şi funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Arad ca serviciu public de interes judeţean. Echipele de intervenţie sunt formate din salvatori voluntari, civili, pregătiţi şi formaţi pentru salvări din zone greu accesibile şi dificile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.