Zilnic putem scrie despre un caz nou legat de oamenii străzii. În Arad avem de unde alege. Sătui până peste cap de confruntările cu aceștia, arădenii nu mai știu cum să reacționeze. În urmă cu nici o zi, mai exact ieri, în jurul orei 13, un om al străzii a fost filmat exact în momentul în care agresa verbal o trecătoare. Întâmplarea a avut loc pe strada Traian Moșoiu din apropierea centrului orașului. Acolo, în timp ce trecea pe lângă un om al străzii, o femeie a fost nevoită să grăbească pasul pentru că acesta se apropia de ea și îi adresa injurii.

Din păcate, acesta nu este singurul caz. După același tipar funcționează un alt bărbat, acesta făcându-și numărul chiar pe strada principală din centrul orașului, aproape de teatru. Acesta, mai tânăr ca primul, adresează cuvinte vulgare femeilor care trec pe lângă el, se apropie prea mult de acestea cu pași repezi și din când în când aruncă și cu sticle sau alte gunoaie după restul trecătorilor.

Pe lângă cei doi mai sunt mulți alții. Unii agresivi, alții pașnici. Problema este că sunt mult prea mulți și parcă nu își mai găsesc nici ei locul și nu-și mai cunosc limitele. Aceștia dorm oriunde și parcă peste tot. Fac mizerie pe unde apucă și nu le pasă absolut deloc de deranjul pe care îl fac.

Sunt cazuri în care trebuie să-i ocolești în timp ce ești pe trotuar pentru că ei dorm în mijlocul drumului. Cazuri în care trebuie să sari peste ei pentru că dorm în fața ușilor și cazuri în care trebuie să ocolești câte o stradă pentru că deja știi că cel puțin unul urmează să facă scandal când treci pe lângă el.

Nemulțumirea oamenilor continuă pentru că ei consideră că multe salvări sunt ocupate pentru că trebuie să intervină și să trezească din beție o mulțime de oameni ai străzii, aceștia provocând compasiunea trecătorilor: „Din cauza celor ca ei salvările nu sunt disponibile pentru situații reale de urgență. Nu prea poți avea compasiune pentru paraziți din ăștia!“, scria o membră a unui grup de facebook care scoate în evidență problemele orașului.

Deocamdată, chiar dacă nu și-au dorit, arădenii au început să se obișnuiască să nu mai aibă loc în propriul oraș din cauza oamenilor fără adăpost și așteaptă nerăbdători iarna, care o să-i alunge spre locuri mai puțin vizibile.

Recomandările redacției