Salvați cutiile poștale

0
326

buji

Se spune că, nivelul de trai  dintr-o ţară, se oglindește și în valoarea bunurilor care se fură. În R.S.România se furau bicicletele, găini și butelii. În același timp în America se jefuiau bănci, era evaziune fiscală, și se furau automobile. Noi eram săracii, iar americanii erau bogații. După Revoluție, în România s-a instalat o situație atipică, populația s-a separat în foarte bogați și în  săraci, la nivelul salariului mediu și sub. Astăzi avem hoți din toate categoriile, iar pușcăriile fiind pline, se obișnuiește arestul la domiciliu, sau liber sub control judiciar, pentru escrocii cu delicte de peste sutele de mii de EU. Cei săraci sunt înfundați la bulău, la fel ca-n totdeauna, aici nici o schimbare.

Ei, acum apare o particularitate, ca la noi la nimeni. Auzi domnule, la noi, în Arad, se fură și  din cutia poștală. Furtul din cutia poștală nu o fac îmbogățiții, cei cărora nu le dă mâna să-și oprească limuzina în dreptul cutiei și s-o spargă. Ieftin și degradant! Pentru câteva plicuri??!

Din Poșta Română se poate fura sofisticat, inteligent, elegant, valori mari, au dovedit-o escrocii. Poșta a ajuns astăzi săracă, și statul dorește să scape de ea, să o vândă străinilor. Să vândă o instituție emblematică! În fine, la noi se fură din cutiile poștale, sistematic, indiferent de cartier, ultimul jaf  a avut loc pe Bulevard, în fața sediului Centrului Cultural Municipal.

S-au devalizat nenumărate cutii poștale în Arad, unele au dispărut cu totul. S-au prădat cutiile din Piața Orizont, de pe Bulevard, din fața Galeriei Alfa, din fața Liceului Pedagogic, din Piața UTA, iar acum pentru a doua oară la intersecția Bulevard cu str. Unirii. Această ultimă victimă, arăta toată săptămâna trecută jalnic, sedusă și abandonată, să-i plângi de milă. Vedeți fotografia alăturată. Chestia cu furtul din cutiile poștale reprezintă o gravă situație scăpată din mână. Fenomenul curge, se extinde.

Așa-i la Arad. Pe lângă cutiile sparte trec polițiile, jandarmii, șefii descentralizatelor, consilierii municipali și județeni, aleșii noștri. Nimeni nu reacționează în fața acestui delict grosolan, josnic, mai ales când ne frământăm să ajungem Capitală Culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.