Grupul sud-coreean Samsung Electronics investeşte 10,4 miliarde de yeni (111,5 milioane de dolari) în compania niponă Sharp Corporation, care va furniza paneluri LCD de mărime mare, transmit AP şi Xinhua.

Investiţia de 111,5 milioane de dolari va permite Samsung să achiziţioneze o participaţie de 3% în Sharp, o tranzacţie care va îmbunătăţi situaţia financiară a companiei nipone şi va spori producţia fabricilor de paneluri LCD.

Este cea mai recentă investiţie a Samsung într-o firmă niponă, după ce în ianuarie a achiziţionat o participaţie de 5% în Wacom Co.

Profitul Sharp a fost afectat de scăderea vânzărilor la ecranele cu cristale lichide (LCD) pentru televiziuni şi televizoare precum şi de un declin continuu al preţurilor.

Confruntat cu o redutabilă concurenţă a marilor grupuri asiatice, în special sud-coreene şi taiwaneze, grupul Sharp a anunţat anul trecut un plan de reducere a 5.000 de locuri de muncă în lume, din care majoritatea în Japonia, din efectivele totale estimate la 57.000 de angajaţi – o premieră din 1950.

În faţa unor dificultăţi financiare, grupul a anunţat în ultimele luni scăderi de salarii de 7% – 10% pentru angajaţii din Japonia şi ipotecarea aproape în întregime a bunurilor funciare şi imobiliare din arhipelag pentru a obţine împrumuturi bancare. În decembrie 2012, Sharp a anunţat o investiţie de 9,9 miliarde de yeni de la grupul Qualcomm Inc pentru a dezvolta împreună monitoare de ultimă generaţie. De asemenea Sharp negocia cu compania Hon Hai Precision Industry Co din Taiwan majorarea capitalului.

 

Recomandările redacției