Acest proiect cinematografic marchează cea de-a doua colaborare dintre actorii Samuel L. Jackson şi John Cusack, care au mai jucat împreună în thrillerul „Camera 1408”, o altă ecranizare a unui roman de acelaşi autor, informează totalfilm.com.

 

Filmul „Cell” va avea la bază un scenariu scris chiar de Stephen King după romanul său omonim, publicat în 2006, în care un eveniment misterios, denumit „the pulse” („pulsul”), transformă orice persoană care foloseşte un telefon mobil în acel moment într-o persoană nebună, însetată de sânge.

 

John Cusack va juca rolul principal, cel al autorului de benzi desenate Clayton Riddell, în timp ce Samuel L. Jackson va interpreta rolul bunului său prieten, Tom McCourt, care îl va ajuta să îşi caute fiul dispărut.

Filmul „Cell”, care nu are deocamdată o dată de lansare, va fi regizat de Tod Williams şi va fi produs de Richard Saperstein. Filmările vor debuta în ianuarie 2014.

 

Samuel L. Jackson, actorul fetiş al lui Quentin Tarantino, a impresionat publicul şi criticii de cinema în „Pulp Fiction”, „Jackie Brown”, „Kill Bill 2” şi a jucat în peste 100 de filme, după ce s-a făcut remarcat în 1991 cu rolul din „Jungle Fever”, regizat de Spike Lee.

 

Printre marile realizări ale actorului se numără rolurile din „Pulp Fiction”, pentru care a fost nominalizat la Oscar, în 1995, şi a câştigat un premiu BAFTA, dar şi trilogia „Războiul stelelor/ Star Wars”. Jackson a mai jucat, printre altele, în superproducţia „Omul de oţel/ Iron Man”, dar şi în „Mărul discordiei/ Lakeview Terrace”, în regia lui Neil LaBute. A câştigat un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin, în 1997, pentru rolul din „Jackie Brown”, dar şi un premiu pentru cel mai bun rol secundar la Festivalul de la Cannes, în 1991, pentru rolul din „Febra iubirii”.

 

John Cusack, în vârstă de 47 de ani, are o carieră cinematografică de peste trei decenii şi s-a remarcat în filme precum „Umbre şi ceaţă”, „Împuşcături pe Broadway”, „Miezul nopţii în grădina binelui şi răului”, „Con Air – Avionul Condamnaţilor”, „La hotarul dintre viaţă şi moarte”, „În pielea lui John Malkovich”, „High Fidelity” – pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur -, „Camera 1408”, „2012” şi „Teleportaţi în adolescenţă”.

 

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum „The Shining” şi „Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK

 

Recomandările redacției