Sancțiuni de peste 12.000 de lei pentru staționarea neregulamentară pe pistele de biciclete

0
417

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat în data zilei de 22.07.2021 un număr de 33 de sancțiuni conducătorilor auto care au oprit/ staționat neregulamentar, pe pistele destinate circulației bicicletelor, îngreunând astfel circulația acestora și punând în pericol viața conducătorilor de biciclete. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 12.270 lei.

 „Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc  vehiculele pe două roti și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală, ci și în celelalte zone ale municipiului. DGPL Arad are în vedere securizarea deplasării bicicliștilor pe pistele destinate lor, respectiv utilizatorilor de trotinete electrice, prin efectuarea repetată a acțiunilor de eliberarea a pistelor de biciclete”, au transmis cei de la Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Polițiștii locali atrag atenția șoferilor să respecte  prevederile Codului Rutier cu privire la oprirea și staționarea pe pistele de biciclete. Cele mai vizate străzi din municipiu supuse controalelor vor fi următoarele: str. Episcopiei, str. Mihai Eminescu, str. Mărășești, str. Banu Mărăcine, str. Petru Rareș, Calea Timișorii, Calea Romanilor, str. Lucian Blaga, B-dul Revoluției, Calea Radnei, Calea Iuliu Maniu, respectiv toate zonele în care pistele de biciclete sunt amplasate  pe carosabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.