Sancțiuni fără dedicație specială de Paști

0
617

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A., A.N.P.C., D.S.P. și D.A.D.R. au desfășurat, în perioada 15-26 aprilie a.c., o serie de acțiuni pentru verificarea legalității comercialiării produselor din carne, în contextul Sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

În urma activităților desfășurate în județul Arad, au fost controlate 60 de societăți comerciale și 15 persoane fizice cu răspundere juridică, fiind verificate documentele de proveniență ale cărnii și produselor din carne precum și legalitatea tranzacțiilor efectuate.

Polițiștii spun că au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 152.500 de lei, conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț) și O.G. 28/1999 (privind obligația agenților comerciali de a utiliza case de marcat electronice fiscale).

Au fost indisponibilizate produse din carne în valoare de 2.867 de lei, produse nealimentare în valoare de 22.800 de lei, 3.235 țigarete netimbrate și suma de 1.571 de lei, care nu a putut fi justificată prin bonurile de casă.

Cu toate acestea, de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, susține că sancțiunile nu privesc neapărat contextul Sărbătorilor Pascale. Am făcut zilnic controale, împreună cu Protecția Consumatorului și cei de la Direcția Agricolă, cei de la Criminalitate Economică și Financiară. Am făcut controale în toate piețele și în abatoarele autorizate pentru sacrificarea mieilor și nu am constatat abateri. Au fost sancțiuni, dar nu pe operațiunile aferente Sărbătorilor Pascale”, a comentat Viorel Agud, director executiv la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad.

Acțiunile s-au desfășurat simultan în toată țara și au avut ca scop respectarea normelor legale privind faptele de comerț.

Mai trebuie menționat că, anul acesta, carnea de miel a costat aproximativ 28 de lei/kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.