Sancțiuni înăsprite pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu

0
501

Autoritățile speră ca amenzile să-i sperie mai mult pe cei care nu respectă condiția obligatorie de autoizolare, după ce se întors din diverse zone afectate grav de coronavirus. S-au înăsprit controalele în azul persoanelor trecute în autoizolare.

Obligația autoizolării este de două săptămâni pentru toate persoanele care vin din țări cu mai mult de 500 de cazuri de coronavirus confirmate. Valoarea totală a amenzilor aplicate până acum de Direcția de Sănătate Publică, la nivel național se ridică la peste 1,8 milioane de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Neamț și Hunedoara.

În cazul în care o persoană călătorește într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în țară ramane obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia. Cei care nu respectă obligația riscă dosar penal.

Reamintim că și la Arad au existat cazuri în mediul rural, dar și în municipiu, în care nu s-a respectat condiția pusă de autorități – aceea de autoizolare. Persoanele care nu s-au supus măsurii erau întoarse din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.