Sancțiuni pe bandă rulantă, în minivacanță

0
222

Minivacanța ocazionată de Sărbătoarea Sfintei Maria s-a lăsat cu sancțiuni contravenționale pentru unii dintre arădeni. Gesturile celor mai neinspirați dintre concitadinii prezenți în zonele unde au avut loc acțiuni ocazionate de această sărbătoare s-au soldat, în numai patru zile, cu amenzi al căror cuantum total însumează aproximativ 8.000 de lei.

Astfel, în intervalul 15-18 august 2019, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică s-au confruntat cu situații în care unii arădeni fie au consumat semințe pe domeniul public, uitând să adune cojile, au consumat alcool și au provocat scandal, au murdărit parcurile cu ambalaje sau satisfăcându-și, în public, nevoile fiziologice. Alții și-au lăsat nesupravegheați copiii, minorii fiind ulterior găsiți apelând la mila publicului. Nu în ultimul rând, o arădeancă a fost surprinsă comercializând încălțăminte nouă și îmbrăcăminte la mâna a doua, fără a deține vreo autorizație în acest sens.

În data de 15 august, imediat după miezul nopții, F.P.E și P.D.C. ambii în vârstă de 19 ani, au fost sancționați contravențional de polițiștii locali cu câte 1501 lei, pentru că au mâncat semințe aruncând pe jos cojile, în incinta unui loc de joacă situat în cartierul Alfa. La aceeași dată, însă la orele amiezii, în Parcul Europa, L.I.R., în vârstă de 59 de ani, a fost amendat cu 2.000 de lei în temeiul aceluiași act normativ, după ce a aruncat pe domeniul public diferite ambalaje. Cu doar câteva zile în urmă, bărbatul fusese amendat pentru aceeași faptă, în zona terasei Belvedere, lucru care nu l-a împiedicat să își reia obiceiul. De această dată, persoana respectivă, originară din Hunedoara, a fost și pus să „aducă terenul la starea inițială”.

În data de 17 august 2019, D.E., în vârstă de 53 de ani, a fost sancționată contravențional  cu 1.000 de lei, pentru comercializarea de încălțăminte și îmbrăcăminte fără a deține autorizație, în zona Pieței Mihai Viteazul. Bunurile respective au fost confiscate de polițiștii locali.

În seara aceleiași zile, B.P. (38 de ani) și M.C. (48 de ani) au provocat scandal pe strada Tarafului și au fost amendați de angajații Serviciului de Ordine Publică 1. O mamă care nu și-a supravegheat cei doi minori, K.M.(37 de ani) va plăti o amendă în cuantum de 100 de lei. În situația repetării contravenției, și pentru cea în cauză se va proceda la sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.  

Sorina Dragomir

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.