FC Argeș a profitat de remi­zele formațiilor învecinate din plutonul fruntaș (Chindia, Sna­gov și U. Cluj) și se apropie de zona promovabilă. În „duelul” fostelor campioane ale României, piteștenii și-au valorificat plusul de experiență și pragmatism la Arad, „roș-albii” alegându-se – totuși – cu laude din partea fostului internațional, Emil Săndoi.
Deși a adus în discuție și cele câteva ocazii ale gazdelor, an­trenorul „alb-violeților” consideră meritată victoria echipei sale. „Cred că a fost un meci spectaculos, făcut două echipe preocupate să joace fotbal. În prima repriză, după ce am reușit să înscriem, am avut o fază în care puteam să decidem jocul. Am scăpat doi contra unu și Buhăescu a ratat, când putea să-i dea și pasă lui Barbu. E adevărat, după aceea și UTA și-a creat câteva ocazii, ne-am mai creat și noi și cred că, până la urmă, victoria noastră este meritată. Știam că și UTA s-a confruntat cu numeroase probleme înainte de această partidă, cu câțiva jucători suspendați și câțiva plecați de la echipă. Alte amănunte nu știu și nu vreau să comentez. Dar, și noi am avut probleme de efectiv astăzi, vreo patru jucători accidentați, încă unul s-a lovit astăzi, sperăm să nu fie grav. Până la urmă, sunt trei puncte foarte importante pentru noi, ne menținem acolo în plutonul fruntaș. Ne propunem să facem o figură frumoasă la fiecare partidă și să obținem cât mai multe puncte”, a declarat Săndoi după partida ce a încheiat runda cu numărul 17 a ligii secunde.
Ca și în ultima etapă a campionatului trecut, Argeșul a avut norocul să dea piept cu o echipă foarte tânără a UTA-ei. De altfel, ca și în urmă cu 5 luni de zile, „roș-albii” au abordat meciul cu 8 fotbaliști Under 21. „Și UTA a avut norocul că ne-a prins cu jucători importanți accidentați. Până la urmă, a ieșit un meci frumos și a câștigat echipa care și-a dorit mai mult. Nu contează dacă sunt juniori mulți în echipă, toți sunt jucători de Liga a II-a dacă fac parte din lot. Oricum, eu vreau să felicit echipa UTA, pe Ionuț Popa și conducerea – bineînțeles – pentru munca pe care o face. Am văzut o echipă cu foarte mulți tineri de perspectivă, știu că UTA nu degeaba a disputat două baraje de promovare în prima ligă. Au și ieșit o serie de jucători ca Man și Petre, jucători reprezentativi. Îi doresc UTA-ei și Aradului ca dintre cei care au jucat astăzi să le calce pe urme lui Man și Petre”, a mai punctat Săndoi.

Recomandările redacției