sanduAles cu 113 voturi, faţă de cele 89 ale fostei campioane olimpice Gabriela Szabo,în funcţia de preşedinte al Fede­raţiei Române de Atletism, Sandu Ion are planuri importante în special pe termen lung, cu finalitate la Rio de Janeiro, unde în 2016 va avea loc următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. La nivel de infrastructură, Sandu Ion are ca principală ţintă refacerea pistei de atletism a stadionului Iolanda Balas Soter, terminarea tribunei şi a hotelului de pe acelaşi stadion, unde sportivii să aibă locuri de cazare şi refacere. Programul „Management şi capital”, sub promisiunea prezentării demisiei în alb, în cazul nerespectării angajamentelor, i-a convins pe oamenii din atletism, care apreciază performanţele în calitate de manager ale lui Sandu Ion, un prosper om de afaceri.
„Sunt onorat că oamenii au avut încredere în mine, dar asta mă şi obligă, pentru că am un proiect clar, pe care l-am prezentat în faţa Adunării Generale. Îmi propun să am performanţe atât pe plan material cât şi sportiv, iar principalul obiectiv este revitalizarea atletismului românesc. Vreau rezultate la toate nivelele, începând de la juniori II până la seniori, am mare încredere în potenţialul sportivilor. Trebuie însă şi sprijiniţi, iar pentru asta voi face totul pentru a le oferi condiţii de pregătire pe măsură. Primul mandat este important, trebuie să avem vizibilitate, iar la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, din 2016, îmi propun să avem două medalii şi 5-6 locuri în finale”, anunță Sandu Ion, care îşi propune să identifice 10-15 atleţi de mare valoare, cărora să le asigure condiţii şi concursuri de nivel mondial.
Noul preşedinte al Federaţiei Române de Atletism promite că Aradul va fi un punct important pe harta ţării, iar un semn pozitiv este modernizarea stadionului Gloria, care din acest an beneficiază de o pistă modernă de atletism. „Mă bucur că la Arad a fost modernizat stadionul Gloria, se vede că există interes şi pasiune pentru acest sport, iar noua pistă de atletism este un mare pas în faţă. Mai trebuie făcuţi câţiva paşi, dar este bine că se doreşte performanţa. Există emulaţie, iar Aradul are istorie şi potenţial pentru a avea rezultate, vreau să duc aici 1-2 competiţii importante”, mai spune preşedintele Federaţiei Române de Atletism. Sandu Ion are 52 de ani, este fost atlet de performanță, campion al României la sprint, fost sponsor principal la CSM Arad, clubul numărând atunci în rândurile sale sportivi de valoare olimpică, precum triplusaltistul Marian Oprea sau alergătorii Ionela Târlea şi Ioan Vieru.
La Gloria, din plăcere
Omul de afaceri a fost sprijinit în obţinerea funcţiei de preşedinte de nume mari ale atletismului românesc, precum Maricica Puică, Violeta Beclea, Monica Iagăr sau Ionela Tîrlea, cea din urmă reprezentând Aradul, pe vremea când activa pentru Clubul Sportiv Muni­cipal. Fost finanţator al UTA-ei şi actual patron al Gloriei Arad, Sandu Ion nu mai este atras de fotbal, despre care se rezumă să spună că „e o groapă de aruncat şi stricat bani. O fac la Gloria de plăcere, pentru că acolo sunt copii tineri şi de viitor, joacă şi băiatul meu.”

Recomandările redacției