sandu_ion7La finalul săptămânii trecute, Asociația Județeană de Fotbal oficializa excluderea din Liga a IV-a cele mai vechi grupări arădene aflate în viață. După o neprezentare și o neprogramare a elevilor lui Costel Bogoșel decizia nici nu putea fi alta, așa că în Micălaca nu se mai joacă deocamdată fotbal.
Cel puțin pe termen scurt cei care suferă cel mai mult sunt fotbaliștii, antrenorii și ceilalți angajați ai clubului care ar mai fi avut de încasat nu mai puțin de cinci salarii. De fapt, aceștia au redactat o scrisoare des­chisă avându-l ca destinatar pe finanțatorul echipei, Sandu Ion, în care i-au solicitat să se pună în locul lor înainte de a le întoarce defintiv spatele.
Numai că, auzind de acest demers, omul de afaceri arădeni a explodat pur și simplu și i-a atacat fără menajamente pe semnatarii scrisorii. „În primul rând, nici nu știu cine sunt mai exat cei care îmi trimit mie scrisori. Nu am auzit de ei în sport și fotbal. Țin această echipă exclusiv pe cheltuiala mea de 4-5 ani de zile ca să ce? Au retrogradat din Liga a III-a, iar de vreo doi-trei ani tot se chinuie să promoveze iarăși, dar mereu găsesc scuze. Anul ăsta, spre exemplu, au pierdut deja câteva meciuri și se plâng că Pecica sau Zăbrani sunt mai bune. Să fie clar, jucătorii care nu performează nu merită nimic. La mine funcționează doar criteriul performanței, iar din câte am auzit ei sunt specialiști în altceva, pahare și alte lucruri extra­sportive”, spune Sandu Ion.
Înrebat dacă, totuși, nu intenționează să le achite eșalonat salariile jucătorilor, finanțatorul a fost cât se poate de tranșant: „Eu protecție socială nu fac, să fie clar! Eu am dorit să retrag echipa încă din vară, dar am cedat rugăminților lor și ale lui Marcel Coraș. Nu mai aveam demult interes și timp pentru acest club, dar mi-au spus că o scot ei cumva la capăt numai ca să joace în continuare. Cum au pierdut câteva puncte au început să se plângă de bani, în loc să joace și să demonstreze că au vreo treabă cu fotbalul. Sunt niște golani, nu am absolut niciun motiv să-i mai plătesc”.
În fine, întrebat ce intenționează să facă cu Gloria, care din vară are asigurat un loc în Liga a V-a, Sandu Ion a spus: „Cine e interesat poate să vină să o ia. E gratis. Nu mi-am recuperat eu milioanele de euro băgate la UTA, nici nu mă mai gândesc la investiția în Gloria, deși a fost și ea una importantă. Timp de 5 ani eu i-am ținut cu salarii, cu echipamente, cu de toate… Până și de stadion le-am făcut rost, nimeni nu mi-a dat nimic pe ochi frumoși. Să ia Primăria echipa dacă vrea, până la urmă e cea mai veche din Arad, o cedez fără nicio pretenție”.

Recomandările redacției