Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ne gândim să donăm sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când auzim despre o situație limită. De fapt, nevoia de sânge este una constantă.
De patru ani, angajații HYDRO donează sânge pentru a oferi o șansă la viață. De două ori pe an, compania HYDRO găzduiește la sediul lor din Chișineu-Criș echipa Centrului de Transfuzie Arad. Astfel, angajații HYDRO nu sunt nevoiți să se deplaseze până în municipiu în acest scop.
„Am inițiat această acțiune ca urmare a unui incident rutier nefericit, în care a fost implicat un angajat HYDRO acum 4 ani, care a determinat o mobilizare generală în rândul tuturor membrilor companiei pentru donarea de sânge”, declară Cornel Lina, manager general HYDRO România.
Anul acesta nu face nicio excepție, în data de 27 februarie având loc o nouă acțiune de donare de sânge, la care au participat 50 de donatori din rândul companiei HYDRO. Pe lângă mulțumirea sufletească de a ajuta o persoană în suferință, angajații sunt recompensați pentru implicare cu mici articole promoționale (tricouri, pixuri, kit-uri de călătorii etc.).
Alege și tu să donezi sânge! Deocamdată nu s-a descoperit un înlocuitor al sângelui, așa că donarea este singura soluție pentru a putea face față nevoilor de sânge și elemente ale sângelui necesare terapeuticii transfuzionale. Medicii și chirurgii se bazează pe donarea de sânge pentru a efectua, în fiecare zi, o serie de intervenții care salvează viețile oamenilor sau le prelungesc.

Recomandările redacției