Sanitas Arad: „Domnilor guvernanţi, promisiunile nu ne ajung, nu ne hrănesc familiile!“

0
399

Sanitas Arad a fost prezent astăzi, la Bucureşti, unde împreună cu colegii lor din ţară au pichetat sediul Ministerului Sănătăţii. Membrii Sanitas Arad sunt nemulţumiţi de faptul că sporurile din sistemul medical au scăzut și amenință cu proteste de amploare, care ar putea culmina chiar cu declanşarea grevei generale. „Sanitas continuă să lupte! Domnilor guvernanţi, promisiunile nu ne ajung, nu ne hrănesc familiile! Ce daţi cu o mănă luaţi cu două mâini înapoi! Eliminaţi inechităţile. Eliminaţi definitiv plata gărzilor, a zilelor de sărbătoare, a indemnizaţiei de hrană şi de vacanţă din procentul de 25%. Plătiţi sporurile la salariul actual pentru toti angajaţii“, au declarat cadrele medicale arădene.

La Bucureşti au fost prezenţi 20 de persoane din cadrul Sanitas Arad.

„Pe data de 20.03.2019 vom protesta în fața Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Dacă nici până atunci nu vom fi băgați în seamă, urmează ca pe data de 9 aprilie să participăm la un amplu miting de protest care va avea loc în Capitală“, ne-a declarat Otinel Șandru, liderul Sanitas Arad. Formele de protest nu se vor încheia însă aici, riscând să se ajungă până la întreruperea lucrului. „După mitingul din data de 9 aprilie, vom începe demersurile pentru declanșarea grevei generale, la presiunea membrilor de sindicat“, susține Otinel Șandru.

Revendicările Sanitas sunt următoarele: 1. eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială. 2. Calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. 3. Asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. 4. Includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite. 5. Eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri. 6. Corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială. 7. Negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului – Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.