Filiala arădeană a Confederației Patronatului Român, condusă de Marin Crișan, vine de câțiva ani în sprijinul tinerilor care vor să învețe o meserie bine plătită, punându-le în mână aparatul de sudură. Printre absolvenți sunt persoane de toate categoriile sociale, din județ și nu numai, după terminarea școlii găsirea unui loc de muncă fiind aproape garantată.

Anul acesta, pe 24 septembrie, va debuta un nou curs de 360 de ore, după aproximativ trei luni cursanții putându-se apuca practic de lucru. „Teoria se va ține de două ori pe săptămână, iar practica de patru ori pe săptămână, la practică predându-se trei procedee: MMA – sau cu electrod învelit; MIG-MAG și TIG-WIG. Pentru a se înscrie, cursanții trebuie să aibă cel puțin opt clase, diplomele ce urmează a fi eliberate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale fiind recunoscute în toate statele membre ale Uniunii Europene”, susține Marin Crișan.

În plus, trebuie spus că pentru cursanții care vin din alte județe, se poate asigura și cazare.

Cursurile sunt organizate de Patronatul arădean în condițiile în care, în ultimii ani, Aradul resimte o criză acută de muncitori calificați.

Recomandările redacției