Șansă pentru zeci de suflete: Târgul de Adopție Canină are loc în curând

0
652

Zeci de câini fără stăpân așteaptă ziua în care vor fi salvați de la viața în adăpost – una fără viitor și fără căldură. Ziua aceea poate fi chiar 30 martie, când are loc cea de a V-a ediție a Târgului de Adopție Canină. Arădenii iubitori de animale, cu bunăvoință și în căutarea unui camarad pe patru labe sunt așteptați la târg. Gospodărirea Comunală este organizatorul acțiunii, în scopul de a găsi soluții pentru zecile de patrupede care își petrec zilele în Adăpostul de Câini din municipiu.

Dacă până acum ONG-uri care se ocupă de situația câinilor comunitari au organizat târguri de adopție în mall, de această dată, târgul va avea loc în Parcul Chinologic din Subcetate, pe strada Infanteriei 4.

La ce trebuie să se aștepte cei interesați

Între câinii care își trăiesc zilele la adăpost nu sunt doar pui și căței tineri, ci și câini care au trecut prin chinuri, au fost abandonați, traumatizați și chiar maltratați. Unii au unele mici probleme de sănătate, dar au fost tratați și îngrijiți în limita posibilităților pe care un astfel de adăpost public le are. Sunt suflete care au nevoie de răbdare, bunătate și mai ales de afecțiune și siguranța unui cămin. Toți câinii sunt selectați fără potential agresiv, astfel că, cei care iau în calcul adopția canină trebuie să știe că din acest punct de vedere nu ar trebui să existe probleme. De obicei, la târguri ajung câinii cu șanse mai mari de a fi adoptați – cei mai tineri, sănătoși și extrem de prietenoși.

„Persoanele interesate să adopte un căţel trebuie să aibe asupra lor, actul de identitate pentru completarea documentelor de adopţie. Doritorii pot vizita Adăpostul de Câini fără stăpân situat pe calea Bodrogului FN Arad, lângă aeroport, de luni până vineri între orele 09:00 – 15:00. În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va fi reprogramat“, au anunțat reprezentanții Gospodăririi Comunale SA Arad. Partener al evenimentului în organizare este Asociația Chinologică Română Arad, împreună cu producători de mâncare pentru câini.

Familiile care își doresc un cățel trebuie să înțeleagă că, față de cumpărarea unui câine de rasă, adopția unui patruped metis (n.a. animal care nu aparține unei rase) aduce o altfel de mulțumire sufletească. Pentru că este salvată viața unei ființe. Viitorul animalelor din adăpost depinde de deschiderea și bunătatea celor care le-ar putea adopta. Câinii maidanezi nu sunt doar recunoscători și fideli când și-au găsit un cămin, ci și inteligenți.

Cererile arădenilor

Din primăvara anului trecut, după aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local, gestionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost atribuită Gospodăririi Comunale. Însă aceasta din urmă colaborează cu ONG-uri specilizate pentru a gestiona mai bine situația câinilor comunitari.

Arădenii au adresat Primăriei în repetate rânduri mai multe cereri. Printre acestea sunt: mărirea capacității adăpostului de câini, externalizarea sarcinilor de cerere și sterilizare a câinilor fără stăpân către ONG-uri de specialitate, organizarea de târguri de adopții cel puțin o dată pe lună, adoptarea unui termen limită până la terminarea recensământului câinilor cu stăpân.

Cei care vor un camarad pe patru labe, care să îi iubească necondiționat nu trebuie să aștepte ziua de 30 martie pentru a adopta. Pot merge direct la Adăpostul de Câini de pe Calea Bodrogului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.