Șanse de angajare pentru șomerii arădeni: AJOFM anunță zeci de oferte de muncă peste graniță

0
223

Arădenii fără serviciu, dispuși să muncească peste granite trebuie să știe că în această perioadă sunt puse la bătaie 150 de oferte de angajare, pentru Spania. Anun­țul a fost făcut de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Arad, care are în evidență și locurile de  muncă disponibile prin rețeaua Eures.
Grupul de firme Queralt din regi­unea Lleida, Spania care oferă cele 150 locuri de muncă în agricultură este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor. Cei care se vor angaja vor lucra în camp la cules fructe, cură­țat pomi, dar și în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole.
Sunt oferite 150 locuri de mun­că după cum urmează: 100 – femei pentru munca în câmp și ambalat în depozit; 50 – bărbați pentru mun­ca în câmp, din care: un șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); doi șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și doi tractoriști. Cei care candidează pentru posturi trebuie să reziste la munca la câmp sau fabrică, iar cunoașterea unei limbi străine nu este solicitată.
Salarizarea presupune 6,25 euro brut pe oră – pentru lucrul în camp și 5,96 euro brut pe oră, pentru lucrul în fabrică.
Se acordă beneficii și alte condiții celor care vor ocupa posturile. Transportul dus-întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locu­ință – utilități și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual. Contractul de muncă se semnează în Spania, după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE.
Arădenii interesați, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Jude­țene pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință me­dicală – apt pentru muncă.
Cei interesați au timp până pe 31 martie să își depună dosarele. Data și locația bursei se va comunica mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.