Absolvenții arădeni de liceu sau studii universitare sunt așteptați la Bursa Locurilor de Muncă, o acțiune dedicată de această dată, cu predilecție lor. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă organizează evenimentul pe data de 19 octombrie, astfel că, tinerii au la dispoziție timp să își pregătească CV-urile, pentru angajatori.

„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate pentru solicitanții de locuri de muncă interesați de a cunoaște mai bine piața muncii și ofertele de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe între angajator și solicitant.

Obiectivul principal al evenimentului îl reprezintă creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă. Acţiunea urmăreşte în primul rând medierea directă între angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv încadrarea șomerilor pe locurile de muncă disponibile, iar pe de altă parte informarea clienților cu privire la măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul Serviciului Public de Ocupare”, a susținut Marinel Henteș, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

În cadrul bursei, vor fi de asemenea  prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri, inclusiv noutățile legislative în acest domeniu.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc la nivel național în aceeași dată, la  nivelul fiecăreia din cele  42 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Bursa pentru absolvenți va avea loc la Atrium Mall Arad, calea Aurel Vlaicu nr. 10 – 12 , cu începere de la orele 9.00.

Recomandările redacției