Cupa Mondială din 2026 va fi organizată de trei ţări: Canada, SUA şi Mexic. Aceasta nu este singura premieră. Mondialul va fi primul la care vor participa 48 de echipe. Cu o zi înaintea debutului Campionatului Mondial din Rusia, s-au decis organizatoarele din 2026. Turneul Final se va disputa pe continentul american, fiind organizat de 3 state. Această decizie a fost luată după ce, la ediţia din 2026, s-a hotărât ca numărul echipelor să crească de la 32, la 48. Astfel, continentele vor trimite mai multe naţionale, în anumite cazuri numărul du­blâdu-se. Este cazul continen­tului asiatic, care va trimite 8 re­prezentante în loc de 4.
Preliminariile pentru Cupa Mo­dială din 2026 se termină în octombrie 2025, când se vor decide echipele care se adaugă ţărilor organizatoare: Canada, SUA şi Mexic. Există şi oameni de fotbal care se opun turneului mondial cu 48 de echipe. Unul dintre ei este selecţionerul Germaniei, Joachim Low, care spune că, în acest mod, va scădea calitatea meciurilor.
„Înţeleg că există dorinţa de a oferi şanse mai multe ţă­rilor mai mici, dar cred că va scădea din calitatea turneului”, a declarat selecţionerul neamţ pentru Welt am Sonntag.
Organizarea Cupei Mondiale din 2026 în SUA, îi poate oferi un imbold moral în plus României. În 1994, când turneul avea loc în SUA, „Generaţia de Aur” reuşea cea mai bună performanţă la un mondial.

Recomandările redacției