Șansele ca suporterii să revină pe stadioane sunt tot mai mici

0
380

Șansele ca suporterii să mai intre în tribune pentru meciurile rămase în acest sezon de Liga 2 sunt aproape nule. Cazurile de COVID-19 din țară sunt în continuă creștere, ceea ce duce la menținerea măsurilor drastice. Publicul ar putea asista din nou la evenimente sportive când „cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere“, a anunțat, marți, într-o conferinţă de presă, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere. Însă vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî”, a spus Ionuț Stroe, conform Agerpres.

Pandemia cu temutul virus restricționează accesul fanilor pe stadioane. Însă, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a dat speranțe că s-ar putea organiza meciuri cu spectatori în toamnă.

Există posibilitatea ca meciul naţionalei din toamnă (n.r. – din cadrul Ligii Naţiunilor) să se dispute cu spectatori şi m-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi. Mi-au scris suporterii, unora le înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, în timp ce alţii ne sprijină. Ne bucură interacţiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzaţi. Dar trebuie să înţelegem că nu ministrul Tineretului şi Sportului şi nici instituţiile statului nu restricţionează aceste lucruri, ci pandemia. Se ştiu preferinţele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru. Foarte mulţi mi-au scris şi e bine că mesajul este acelaşi. Ei se pregătesc de o bucurie şi toţi sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susţinem Universitatea Craiova”, a adăugat Stroe.

Meciurile din play-off-ul Ligii 2 se desfășoară până la începutul lunii august, după care au loc meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1. Tot în primele zile ale lunii august, în datele 1, 5 și 9 au loc jocurile de baraj pentru promovarea în Liga 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.