Unirea Sântana este una dintre cele trei formații, alături de Păuliș și Ineu, care și-a manifestat opțiunea pentru un play-off în Liga a IV-a, iar pentru asta era dispusă să res­pecte ad literam protocolul medical.
De altfel, Cătălin Puia, managerul grupării „roș-negre” a fost singurul care a făcut notă discordantă în ședința de Comitet Executiv al AJF Arad, în care s-a votat pentru „înghe­țarea” actualei stagiuni și decretarea campioanei – Victoria Zăbrani.
„Decizia a fost luată de Comitetul
Executiv cu mare majoritate. Sunt și eu membru al CEX, ca reprezentant al Ligii
a IV-a și nu ar fi normal să emit păreri personale. Asta este situația, ne conformăm și ne gândim acum doar la Cupa României, dacă se va mai juca. Se poate spune că facem un mic obiectiv din câștigarea ei”, spune Puia.
Dar, marea parte a planurilor se fac pentru sezonul competițional 2020-2021. Se știe că noul campionat al Ligii a IV-a va demara pe 22 august, iar vacanța se va încheia în curând pentru „uniriști”. „Intenționăm să ne reunim pe 13 iulie, sperăm ca până atunci să se mai relaxeze puțin situația legată de antrenamentele fotbaliștilor. Vom avea șase săptămâni de pregătire, suficiente, spunem noi, cu toate că se vor face 4 luni fără antrenamente specifice. Tehnicianul nostru, Mihai Roșca știe exact ceea ce are de făcut, iar noi vom încerca să-i punem la dispoziție un lot cât mai competitiv. În acest sens, am început să discutăm cu jucătorii noștri, sunt cinci cărora le-au expirat contractele și le-am făcut oferte noi. Dar, trebuie spus că am renegociat, practic, cu toți fotbaliștii alte condiții de plată. Vorbim despre noi angajamente, am micșorat sumele fixe și venim în completare cu prime de joc, ca să stimulăm performanța sportivă. Obiectivul pentru anul viitor este o clasare pe unul din locurile 1-4, dar, în funcție de ce lot vom putea face, s-ar putea să vorbim și mai concret”, mai susține managerul Sântanei.
Din vara anului viitor, Unirea ar trebui să evolueze în casă nouă. Pe locul actualei arene va apărea una nou-nouță, construită din bani guvernamentali. „S-a finalizat licitația la stadion. Din 6 firme, CNI-ul a ales un câștigător, iar după perioada destinată eventualelor contestați vom afla detalii legate de începerea lucrărilor. Am dori să modificăm ceva la proiect. Acum, suprafața de joc prevăzută pentru terenul central este sintetică, iar noi am vrea să rămânem cu cea de iarbă naturală, care are și instalație de irigare. În schimb, terenul sintetic poate fi amenajat lateral, pentru a-l putea folosi la antrenamente în special pe timp de iarnă sau când cad prea multe precipitații. S-a discutat acest lucru la CNI, așteptăm să vedem cine va fi câștigătorul final și sperăm să o rezolvăm atunci. În mod normal, trei luni de zile sunt prevăzute pentru proiectare, iar 8 pentru execuție. Suntem prima bază din județul Arad care se apropie de construcție pe acest gen de proiecte de la CNI, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne onoreze. Sperăm să avem parte și de un constructor serios, iar din sezonul 2021-2022 să jucăm pe o bază modernă, nou-nouță”, a încheiat Puia.
Considerată printre favoritele la promovare la începutul acestui sezon, Unirea Sântana a trebuit să se mulțumească cu locul 4 după „înghețarea” primului eșalon județean. „Roș-negrii” au schimbat și doi tehnicieni după campania de toamnă, pe Dan Cuedan și Cristi Irimia, dar și mai important este „divorțul” de președintele Marius Bătrân, implicat și financiar la formația din orașul natal.

Recomandările redacției