Sântănenii și-au dezvăluit… planurile de Sărbători

0
299

O inițiativă aparte au avut reprezentanții administrației orașului Sântana care, încă de pe acum au afișat pe site-ul Primăriei un sumar program de manifestări și acțiuni ce se vor derula în luna decembrie. Este știut că utima lună a fiecărui an este o lună extrem de… aglomerată, în principal datorită pregătirilor pentru frumoasele  și iubitele Sărbători de Iarnă  dar și datorită faptului că ea debutează cu Ziua Națională a României.
De Ziua Națională…
Astfel pentru ziua de joi, 1 Decembrie, de Ziua Națională a Româ­niei administrația orașului Sântana are în pregătiri o serie de activități dedicate acestui eveniment precum și un program cultural conținând  cântece și poezii patriotice. „Se va organiza și o mică paradă prin fața Primăriei Orașului Sântana la care vor participa Formația de Pompieri, reprezentanți ai autorităților locale, o serie de invitați, elevi și cadre didactice, cetățeni ai orașului“ ne spunea printre altele Rozalia Mariana Pașca, inspector superior compartimentul Cultură din cadrul Primăriei.
O altă activitate deosebită, este concursul național de desen „O, ce veste minunată!“, derulat în peri­oa­da 19-23 decembrie, cu participare națională. Pentru această activitate Primăria este doar gazdă, în holul locației fiind expuse desenele copiilor participanți la concurs, în special cele considerate câștigătoare.
Colindele din Ajun
Această acțiune este realizată în paralel cu o manifestare cu totul deosebită devenită  cunoscută și iubită prin originalitatea ei: săptă­- mâna concertelor de colinde, derulată tot în intervalul 19-23 decembrie.
După cum se știe, în Sântana, în ultimii ani s-a creat acest obicei frumos – ce se poate considera de-acum o tradiție – ca, în săptămâna de dinaintea Crăciunului, seară de seară să se colinde în fața Primăriei. După un program bine stabilit din vreme, diverse coruri bine constituite din oraș – fie ele bisericești, școlare ori chiar coruri constituite ad-hoc din colegi de la unele unități comerciale – să susțină câte un mic recital de colinde în fața Primăriei. Spectatorii acestor frumoase concerte sunt an de an tot mai mulți și nu de puține ori ajung să cânte alături de colindători, atmosfera fiind cu totul deosebită, după cum sublinia și oficialul Primăriei.
Spectaculoasele artificii
De asemenea, în noaptea dintre ani, tot în fața Primăriei se va organiza și un… mini-Revelion stradal. Cu câteva zeci de minute înainte de miezul nopții, localnicii care iubesc acest stil de petrecere sunt așteptați tot în fața Primăriei, să fie alături de primarul orașului, Daniel Tomuța, de consilieri și alți reprezetanți, să-și facă urări de An Nou, să ciocnească un simbolic pahar de șampanie, să numere împreună ultimele clipe ale vechiului an și să-l primească pe cel nou într-o explozie de… focuri de artificii, după cum promit edilii pe site-ul Primăriei.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.