Șantiere de lucru pe mai multe străzi din municipiu

0
753

Probabil că mulți dintre arădeni au observat că mai multe străzi din municipiul Arad sunt în lucru. În aproape toate zonele aflate în lucru se reabilitează partea carosabilă, trotuarele şi a căile de acces. Constructorii contractaţi de municipalitate pun în aplicare programul de reparaţii locale pentru străzile care necesită intervenţii, în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi fluenţă a traficului.

Este şi cazul sensului giratoriu din Piaţa Spitalului unde sunt în derulare lucrări de reabilitare a părţii carosabile şi a trotuarelor. Tot în această zonă se va interveni la niveul scuarurilor, astfel că la final, una dintre cele mai intens circulate intersecţii din municipiu va avea o cu totul altă înfăţişare.

Şi Calea Victoriei a intrat în atenţia municipalităţii. Aici se vor reabilita trotuarele pe ambele sensuri de mers. Strada Iustin Marşieu este de asemenea în lucru. Se intervine atât la nivelul părţii carosabile, cât şi a trotuarelor. Tot trotuarele, dar şi căile de acces vor fi refăcute şi pe străzile Coloniştilor şi Luminii. Atenţie cum circulaţi pe străzile Vrancei şi Stânjenel pentru că şi acestea  sunt în lucru.

Reabilitarea tronsonului cuprins între străzile Adam Muller Guttenbrunn şi Ştefan cel Mare se apropie de final. Aici s-au reabilitat carosabilul, trotuarele şi căile de acces. Tot în această perioadă sunt refăcute marcajele pentru pista de biciclete, se trasează trecerile de pietoni și se refac marcajele rutiere la nivelul mai multor străzi din municipiu.

Se deschid noi șantiere

Se vor executa lucrări de drumuri prin refacerea carosabilului şi a trotuarelor pe următoarele străzi: Cocorilor, Clujului, Ioan Păun Pincio, C.D.Loga. Având în vedere faptul că în următoarea perioadă se vor executa lucrări de reabilitare a carosabilului pe strada Cocorilor, şoferii sunt rugaţi să nu mai parcheze autovehiculele pe această stradă pentru a nu împiedica accesul mijloacelor de transport în comun care vor înlocui tramvaiele. Tot zilele acestea, constructorii se pregătesc să reabiliteze curtea interioară a blocurilor cu numerele 20, 21, 22, 23, 24 şi 25 de pe Aleea Răsărit”, au anuțat reprezentanții Primăriei.

Mai mult decât atât, până la începerea noului an şcolar, terenurile de sport a mai multor unităţi de învăţământ vor fi refăcute. Este vorba despre terenul de sport din curtea Colegiului Național Vasile Goldiș, clădirea „Ioan Slavici” situată pe Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș,  terenul Liceului German „Adam Muller Guttenbrunn” (de pe strada Posada), cel al Şcolii Generale „Avram Iancu”,  al Şcolii Generale nr. 4 „Ioan Slavici” şi terenul de sport al Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.