Șantierul de pe Revoluției distruge liniștea și afacerile arădenilor (+ galerie foto)

0
648

De câteva luni bune a început pe centru un adevărat val de reabilitări ale clădirilor. Fie că sunt istorice, fie că sunt blocuri ceva mai noi, multe clădiri au intrat în renovări. Astfel de lucrări au fost demarate și în zona Podgoria, la blocurile vechi de locuințe de pe bulevardul Revoluției. Până aici lucurile sună bine. Doar că, de foarte mult timp, lucrările  bat pasul pe loc, ceea ce reprezintă un motiv de nervi și stres atât pentru cei care locuiesc aici, dar și pentru arădenii care au mici afaceri în zonă.

Amintim că șantierul de la Podgoria, bulevardul Revoluției nr. 26-38, face parte din primul lot de reabilitare a clădirilor Aradului,  cu valoarea totală fără TVA de 2,5 milioane de lei.

Oamenii sunt disperați că pe lângă mizeria și praful pe care trebuie să-l suporte, de o vreme nimeni nu mai lucrează aici. Cei care au magazine la parter se plâng că foarte puțină lume le mai trece pragul, de când sunt montate schelele aici. Unii au fost nevoiți chiar să-și mute sau chiar să-și închidă afacerile în zonă, din această cauză. ,,Pe lângă deranjul provocat de montarea schelelor, am fost nevoiți să suportăm și muncitorii, cu tot cu comporatmentul lor care lasă de dorit. Noi suntem oameni bătrâni, avem nevoie de liniște, nu de deranj și vobe murdare. Și pe lângă toate astea lucrările nu se mai termină de atâta timp”, spune un locuitor din zonă.

,,Bătaie de joc, multe  magazine s-au închis acolo, de când este șantier aici”, spune un arădean

 ,,De trei- patru  luni se lucrează, dar nimeni nu s-a omorât cu munca până acum. Șantierul e abandonat, iar primăria nu se implică”, spune un alt locuitor.

Și comercianții sunt deranjați de schelele care le acoperă afacerile de atâtea luni. ,,Suntem nevoiți să ne mutăm. Oamenii nu prea intră în magazin de când cu șantierul. Afacerea merge din ce în ce mai prost”, spune o arădeancă.

Foto Ruben Onișor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.