pavilionAdministraţia va atribui noi lucrări la Spitalul Judeţean. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, săptămâna aceasta va fi semnat contractul de execuţie pentru construirea unui pavilion administrativ, la spital. Investiţia ar urma să coste administraţia mai bine de jumătate de million de lei. Nu peste mult timp va începe construirea şi amenajarea unui pavi­lion administrativ la Spitalul Clinic Jude­- ţean de Urgenţă. Contractul de execuţie a lucrărilor ar urma să fie parafat săptămâna care urmează.
Amenajarea acestui spaţiu prin care s-ar face mai multă ordine în spital va costa peste 600.000 de lei. Contractul de execuţie a serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie a pavilionului a fost scos la licitaţie în decembrie 2012.
Prin construcţia acestuia ar urma să fie extins spaţiiul în care se desfăşoară actul medical. Şi asta pentru activitatea administrativă nu ar mai ocupa din spaţiile destinate asistenţei medicale. Prin mutarea spaţiilor administrative care se află în prezent la parterul unităţii spita­liceşti va fi eliberat spaţiul necesar pentru circuitele medicale. Firma aleasă de CJA să pună la punct pavilionul nu va construi acest spaţiu începând de la zero, ci va avea ca punct de pornire o lucrare începută acum 20 de ani. Lucrările vor cuprinde o suprafaţă de 188 de metri pătraţi şi vor avea ca termen de execuţie maxim un an de zile. „În incinta spitalului există o clădire începută înainte de anul 1990, dar nefinalizată, cu destinaţia de pavilion administrativ, care ar putea aco­peri necesităţile de spaţii administrative ale spitalului. Clădirea a fost proiectată cu un regim de înălţime P+2E din care, până în prezent s-a realizat doar structura de rezistenţă a parterului. În urma analizării clădirii de către spital împreună cu proiectantul clădirii s-a propus continuarea investiţiei nefinalizate, cu unele modificări de compartimentare şi a regimului de înălţime“, s-a arătat într-o documentaţie elaborată de administraţia judeţeană. Odată construit, pavilionul va separa spaţiul destinat actului medical, de cel destinat activităţilor administrative.

Recomandările redacției