Săptămână de foc pentru jandarmii arădeni

0
336

jandarmi

Efectivele de jandarmi au fost angrenate, în perioada 29 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, în misiuni de menţinere a ordinii publice, acţionând atât independent, cât şi în sistem integrat, misiunile având ca scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă public, dar şi protecţia cetăţenilor împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Jandarmii au răspuns şi la solicitărilor venite din partea cetăţenilor, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sau direct la dispeceratul inspectoratului, apelurile fiind făcute, în mare parte, pentru aplanarea unor conflicte, dar şi pentru sesizarea unor fapte de tulburare a ordinii publice. Pe timpul acestor intervenţii, jandarmii au întocmit acte de sesizare, necesare începerii urmăririi penale, în trei cazuri de ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

„Pe timpul misiunilor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 5200 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru activităţi de comerţ ilicit sau pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, în Arad, au fost depistate patru persoane care ofereau spre comercializare obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără a deţine autorizaţii emise în acest sens, bunuri care au fost ridicate, în vederea confiscării”, ne informa mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Persoanelor depistate le-au fost întocmite actele de sesizare necesare începerii urmăririi penale, pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.