Săptămâna de lucru se cunoaște de la început, doar în primăriile cu primar gospodar

0
320

de VOICU SIDA 

Nu știu câte primării reușesc să facă acest lucru, iar dacă îl fac sunt foarte puține la care poți să observi încă de când ai pus piciorul pe teritoriul acesteia că se se muncește de zor, iar săptămâna de lucru se cunoaște încă de luni, de la primele ore ale dimineții. De ce spunem acest lucru? Pentru că eram la o oră destul de matinală la o primărie și deja personalul angajat din administrație se afla în ședință cu primarul. Am aflat ulterior că acest ritual se desfășoară cu regularitate la primăria din Livada.

În cadrul acestor ședințe de lucru se discută dacă au avut probleme în diferite sectoare de activitate, practic se discută ca în sânul unei familii de gospodari.

Domnul primar Iosif Bimbo a trasat multe sarcini în cadrul acestei ședințe, deoarece, după cum insăși domnia să ne relata, „noi suntem în slujba cetățenilor“. Toate problemele curente ale comunei sunt dezbătute în cadrul acestor ședințe și se caută soluții pentru rezolvarea lor.

Deși nu ne-am mai anunțat prezența, am putut observa o disciplină de fier și mă refer aici la faptul că toată lumea purta mască în birouri. Dar ce a frapat cel mai tare a fost prezența la serviciu a personalului primăriei la o oră atât de neobișnuită pentru sistemul bugetar. În alte primării, până la ora 11.00 se tot vine la serviciu.

Să intrăm într-o altă discuție cu domnul primar Bimbo. Așa cum spunea domnia sa, nu stă cu mâinile încrucișate să aștepte să i se termine programul. „Comuna noastră este în continuă dezvoltare“, ne-a spus edilul șef.

Pe ce vă bazați când faceți o astfel de afirmație, domnule primar Iosif Bimbo?

Mă bazez, în primul rând, pe numărul foarte mare de construcții care se realizează în comuna noastră la ora actuală.

Concret, cum stați cu proiectele?

Avem cinci proiecte ample. Primul este vorba despre canalizare, iar ca să atragi investitori imediat se pune problema dacă există canalizare în comună. Avem un proiect în acest sens și vreau să vă spun că am speranță și bază în domnul președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Un alt proiect se referă la sala de sport: acoperită, extindere și construirea unei săli noi. Centrul medical, pistă de biciclete sunt alte două proiecte cărora le acordăm importanța cuvenită. Centrul medical a fost aprobat și introdus pe lista de sinteză (plăți), iar pentru canalizare și celelalte sunt în lucru. Canalizarea atinge cifra de investiții de 5 milioane de euro și are o lungime de 29 de kilometri.

Așa cum știți și dumneavoastră, pe noi ne omoară birocrația fără rost. În ciuda acestui fapt, am reușit ca din cele 15 avize câte trebuie să le am, mai am doar trei avize la Mediu, Apele române și Enel. Și pe acestea, în cel mai scurt timp, le vom termina.

De asemenea, știți că din totalul de 40 de puțuri care există la nivel de municipiu, 25 sunt pe raza comunei Livada.

Domnule primar, sunteți de apreciat pentru curățenia care există atât în sediul administrativ, cât și în comună. Totul este îngrijit, cu flori. Păcat că nu vă duceți și pe Valea Crișului să vedeți primării care parcă au intrat în conservare. Mie îmi este rușine să vă spun, dar ar fi bine să le sugerați să vină să vadă parcul din fața primăriei dumneavoastră. Totul este curat, plin cu flori, vegetația tăiată, civilizat și așa mai departe.

Iar pe de altă parte, nu multe primării din România se pot lăuda, așa cum se poate lăuda comuna Livada, cu străzi asfaltate în proporție de 98%.

Ne bucurăm de ce vorbe am auzit luni, la adresa dumneavoastră. Acuma, că mai este câte unul rătăcit, îl lăsăm să vorbească. Până la urmă faptele dovedesc.

Noi vă mulțumim și vă dorim succes la avize și în toate cele!

VOICU SIDA 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.