Săptămână plină de evenimente educaționale și competiții, organizate de IȘJ Arad

0
158

Lotul Național pentru Olimpiada interna­țională de Limba, literatura și cultura maghiară a fost pregătit săptămâna trecută, evenimentul fiind inclus în Calendarul acti­vităților de pregătire și selecționare a loturilor naționale. Au participat 24 de elevi din opt județe, împreună cu doi profesori însoțitori.
Astfel, pe parcursul săptămânii s-au desfășurat mai multe activități, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Arad. Una dintre acestea a fost comemorarea Zilei Holocaustului, pe data de 17 octombrie.
Miercuri, Școala Gimnazială Aurel Vlaicu Arad a fost gazda celei de a XI-a ediții a Festivalului Știintei. Evenimentul organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Arad şi Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad  are ca scop promovarea științelor în învățământul preuniversitar arădean și stimularea interesului și curiozității elevilor pentru înțelegerea fenomenelor vieții.
Festivalul a cuprins o suită de experimente științifice realizate într-un mod deosebit, pentru atragerea tinerilor în lumea fascinantă a experimentului științific. Și în acest an, Festivalul Științei a adunat împreună elevi, studenți și profesori din municipiul și județul Arad, dar și din centre universitare renumite, precum şi şcoli din Europa (Sandor Fontos Altallanos Iskola, Ulles, Ungaria,  Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych Gimnazium nr.16, Gorzow, Polonia, Zakladna skola s materskou skolou, Bratislava, Slovacia, Turkbirligi Ilkokulu, Izmir/Karsiyaka, Turcia, Istituto Comprensivo Statale, Casteldaccia, Italia).
Tot săptămâna trecută, a avut loc  Campionatul Școlar Județean – ARAD CUP, etapa semifinalelor și a finalelor. Au participat elevi din învățământul  primar și gimnazial. Pe lângă  reprezentanții IȘJ Arad, au participat presedintele Asociației Județene de Fotbal Arad – Adrian Lucaci, președintele Federației Române de Fotbal – Răzvan Burleanu precum și reprezentanții Universității Aurel Vlaicu, parteneri în organizarea competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.