Săptămâna politică arădeană

0
441

Ministrul Cuc, agent electoral al lui Cionca!
Șeful CJA, Iustin Cionca, gelos pe parlamentarii arădeni ai PSD, care aduc la Arad o droaie de miniștri, zice că aceștia vin doar în campanie electorală, dar fără folos pentru arădeni. Nu zic că nu este așa, dar Cionca uită că pe vremea când partidul lui, adică PD, devenit PD-L, era la guvernare, la fel făceau și ei. Se călcau pe picioare miniștrii să vină la Arad în campanie, să promită marea cu sarea, dar arădenii tot cu praful de pe tobă se alegeau. Printre miniștrii PSD care au poposit, acum, la Arad, Cionca l-a pomenit și pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, deși putea să folosească vizita acestuia în interes propriu. Chiar mă mir că i-a scăpat echipei lui Cionca faptul că Răzvan Cuc, printre altele, a promis că guvernul va moderniza tronsonul de cale ferată dintre Pecica și Nădlac. Păi, nu putea Cionca să le ceară pecicanilor lui voturi, spunând că datorită demersurilor lui a promis ministrul modernizarea respectivă? Oricum, nu cred că tronsonul de cale ferată Pecica-Nădlac ar trebui să fie marea preocupare a ministrului Transporturilor, ci autostrăzile și constructorii de drumuri. Dacă vrea ca într-adevăr să aibă parteneri firme care chiar să facă treabă, trebuia să discute cu toate firmele din Arad, nu doar cu unii care, cică, ar fi reprezentanți. Dacă discuți cu transportatorii, discută cu toți, nu doar cu câțiva, ca să ai tu ce bifa pentru a-ți justifica vizita în campania electorală. Cinstit vorbind, e cam greu să iei de bune promisiunile unuia care a mai fost de două ori ministru al Transporturilor, dar nu a făcut nici un kilometru de autostradă! Probabil că știe că nici în acest mandat nu se vor face autostrăzi, așa că preferă să discute pe alte teme. Dar, ce să-i faci, așa e în campanie electorală! Pe scurt, arădenii câștigă de pe urma vizitelor ministeriale organizate în campanie exact atâta cât câștigă din vizita ambasadorului Iordaniei la Consiliul Județean sau din poposirea în urbea noastră a foștilor miniștri sau membri marcanți PDL, pentru a participa la evenimente culturale, fiind plătiți din banii arădenilor. Nu știu cum se face că toate evenimentele de acest gen s-au îngrămădit în perioada de precampanie și campanie, iar la ele participă doar foști băsiști notorii, transformați în PNL-iști, de parcă nu ar mai exista în România alți intelectuali, filosofi și artiști. PSD-iștii, exasperați de acest lucru, mai că au ajus să exclame precum Goebbels, fostul ministru nazist al Propagandei: „Când aud de cultură, îmi vine să pun mâna pe pistol!”. E drept, ei nu se referă la cultura în sine, ci la bugetele alocate de către administrația liberală centrelor municipal și județean de Cultură . Drept pentru care au și făcut scandal pe tema împărțirii bugetului.
Pentru cine bat clopotele…
la catedrală?
Cea mai mare surpriză a săptămânii trecute a fost anularea de către instanță a Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-eco­- nomici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”. Sincer, nu știu dacă aceasta înseamnă că piața nu se mai demolează, înclin să cred că nu, din moment ce PSD-iștii nu au inundat presa cu declarații bombastice, în care să se laude că, prin intermediul Prefecturii, care a atacat în instanță Hotărârea, au oprit demolarea pieței. Cred că, mai degrabă, instanța
s-a pronunțat împotriva unor flecuștețe, care pot modifica fără probleme. Ca dovadă, primarul Falcă spune senin că „Prin urmare vom promova un nou proiect de hotărâre cu încadrarea în cerinţele de formă solicitate. El se va regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Municipal”.
„Regenerarea urbană a Pieţei Catedralei reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi nu va putea fi blocată la infinit. Vorbim despre o zonă care are nevoie de reconfigurare peisagistică şi de o parcare subterană care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca proiectul de regenerare urbană a Pieţei Catedralei să meargă mai departe”, a declarat Falcă. Așadar, un simplu foc de paie, clopotele vor bate tot ca până acum, nu ca să anunțe ceva rău pentru PNL-iști, politic vorbind, desigur.
Între timp, PSD-iștii se laudă cu inițiative ale Guvernului, care, probabil, se vor materializa într-un viitor foarte îndepărat. De pildă, un deputat PSD vorbește despre lansarea programului național privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. „Măsura are o importan­ță deosebită și la nivelul județului Arad, rezolvând astfel o problemă veche a comunităților izolate. Mă gândesc aici la o serie de gospodării din județ, amplasate în locații delicate din punct de vedere al soluțiilor convenționale de racord la rețeaua electrică. Există asemenea situații particulare chiar și la Pecica, unde peste 30 de familii sunt în situația descrisă”. Ce aveți cu Pecica, fraților? Uite, vezi, iar mă iau de echipele de campanie! Păi, fraților PSD-iști, cum să dați un Comunicat în care spuneți că la Pecica peste 30 de familii nu sunt racordate la buleftrică, fără să întrebați retoric: „Ce a făcut Cionca pentru oamenii aceia ?”. Evident, glumesc, dar voi, PSD și PNL ne-ați obișnuit cu acest fel de communicate.
Un subiect de campanie
„adevărat”
Că tot vorbeam de campanie electorală, tot săptămâna trecută s-a petrecut un episod caracteristic unei campanii, adică un primar PNL-ist i-a tras un cap în gură unui consilier PSD-ist! Asta da subiect de campanie, iar PSD nu putea să-l rateze, așa că a emis un comunicat virulent.
„Cheșa s-a manifestat precum un baron PDL-ist pe propria moșie și a uitat de orice normă de interacțiune socială care i-ar putea atribui calitatea de om”. Ei, chiar așa, doar primarii PD-L-iști fac asta? Să fim noi sănătoși în câte cazuri a fost invers ! La drept vorbind, incidentul a avut loc de Ziua Internațională a Romilor, iar cei doi au considerat că un asemenea eveniment poate fi sărbătorit la modul cel mai adecvat printr-o păruială!
Când s-ompărțit bugetu…
…Vorba cântecului, unora li -s-a dat cu carul, altora nici măcar cu paharul, pe motiv de culoare politică a primarilor. Cel puțin asta au susținut cei de la PSD, la împărțirea bugetului Consiliului Județean. Scandalul a fost cât clădirea CJA, consilierii PSD-ALDE făcând un fel de grevă. Drept răspuns la acuzele lor, șefii CJA s-au lăudat că sunt în topul performerilor în atragerea fondurilor europene. Măi, să fie, asta chiar e bună!
Curat autodenunț, coane Fănică!
,,Bugetul pe anul 2019 al Consiliului Județean Arad este un buget orientat spre investiții și spre dezvoltare. Alocăm 59% din buget pentru investiții, respectiv pentru lucrări la drumurile județene, la Spitalul Județean, conservarea și promovarea patrimoniului cultural arădean, protecția împotriva dezastrelor, îmbunătățirea serviciilor către populație, asisten­ță socială, turism”. Hai să fim serioși, întreținerea drumurilor, ca ele să fie circulabile ar fi mai degrabă cheltuieli curente, nu investiții, altfel orice arădean de rând ar putea să spună că este grozav de mare investitor, din moment ce investește peste 70% din bugetul său lunar pentru plata întreținerii, cablu TV, chirie sau mai știu eu ce. Cât despre conservarea și promovarea patrimoniului cultural, ce să mai vorbim, dacă menținerea în stare de ruină înseamnă conservare…
„Asta înseamnă că Aradul nu așteaptă bunăvoința Guvernului de la București”, zic șefii de la CJA. Păi, cum nu așteaptă, când nu trece zi fără să să se plângă că guvernul nu le dă bani?
„Am constatat ca la nivelul unor parlamentari PSD-ALDE, al unor consilieri județeni PSD, există parcă o bucurie să spună că Cionca a pierdut proiecte din fonduri europene. Vreau să fie foarte clar. Nu am pierdut nici un proiect pe fonduri europene pe care ne-am propus să îl câștigăm”, zice Cionca. Sunt de acord cu el în privința atitudinii PSD-iștilor, care vor să profite electoral de necazul nostru, dar partea a doua a declarației este pur și simplu un autodenunț! Dacă nu au pierdut niciun proiect pe care și-au propus să-l câștige, înseamnă că pe cele deja pierdute nu aveau nici cea mai mică intenție de a le câștiga, ci doar pentru a puncta electoral, mințind cu nerușinare poporul! Păi, atunci, nu au dreptate și PSD-iștii atunci când spun că CJA pierde milioane de euro fiindcă nu vrea să-i folosească spre binele arădenilor? La drept vorbind, putem să ne întrebăm câte dintre proiectele cu care se laudă acum CJA chiar are de gând să le realizeze și câte sunt doar minciuni aruncate în campania electorală!
„Nu sunt proiectele lui Cionca, proiectele lui Bîlcea sau ale lui Cadar, ele sunt proiectele Aradului și ale arădenilor, pentru care eu pretind solidaritate din partea parlamen­- tarilor și a consilierilor județeni”. Fără supărare, dar dacă vorbim despre alea pe care le folosiți doar pentru campanie, dar nu aveți de gând să le realizați-metodă pe care ați recunoscut-o direct-nu am mai vorbi despre solidaritate, ci despre complicitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.