Cum își sabotează Iohannis propria campanie la Arad
După ce i-a evidențiat pe liberalii arădeni pentru râvna și ardoarea dovedite în lupta pentru perpetuarea sa la Cotroceni, Klaus Iohannis le aplică o lovitură neașteptată și destul de dureroasă, cu posibile consecințe neplăcute chiar pentru campania sa în județul Arad. PNL-iștii arădeni s-au făcut luntre și punte să adune zeci de mii de semnături pentru Iohannis, și-au pus obrazul, cum se spune, garantând că acesta va face și va drege pentru români și, ca atare, pentru arădeni. Când colo, Iohannis se apucă să blocheze punerea în aplicare a planului de salvare in extremis a serviciilor SMURD din Nădlac și Vinga, o temă extrem de populară și sensibilă. Concret, Klaus Iohannis a trimis, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire para­- medicală din cadrul echipajelor SMURD, specializate în acordarea primului-ajutor calificat, de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă în a căror zonă de competenţă îşi desfăşoară activitatea. Rezultatul este iminența desființării serviciilor SMURD din Nădlac și Vinga. Nu știu, poate că argumentele de ordin tehnic sau de altă natură, sugerate președintelui de către consilieri sunt corecte, dar, din punct de vedere al efectului asupra electoratului, a fost o prostie imensă. Reacția negativă nu va fi doar în cele două localități, ci în tot județul, dar și în celelalte patru județe care sunt într-o situație similară. Este la mintea cocoșului că PSD-iștii vor exploata la greu această gafă, atât în campania pentru prezidențiale cât și în cea pentru alegerile locale, iar cel mai greu va fi lovit PNL. Cu toate că, practic nu au nicio vină, ei votând proiectul de lege pentru salvarea SMURD-urilor, parlamentarii PNL vor fi puși la zid, făcuți răspunzători pentru sutele de victime ale unor accidente care ar fi putut scăpa cu viață, dar au murit pentru că nu mai există acele SMURD-uri. Nici măcar nu vor putea să se apere, aruncând vina pe fostul Guvern PSD, din moment ce acesta a vrut să pună legea în aplicare, dar Iohannis i-a împiedicat să facă acest lucru. Dealtfel, imediat după gafa președintelui, PSD-iștii arădeni au și ieșit la atac.
„Sunt unul dintre inițiatorii proiectului de lege privind aprobarea Programului-pilot de preluare a per­- sonalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale. Legea prevedea preluarea personalului din cinci județe printre care și Aradul, fiind vorba de angajații SMURD Vinga și Nădlac. Proiectul de lege a fost inițiat pe fondul semnalelor tot mai numeroase transmise de către primării, care se află în imposibilitatea de a mai susține cheltuielile lunare de întreținere a echipajelor de intervenție și plata salariilor personalului serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Ca urmare a situației prezentate de autoritățile locale, existau două variante: des­- ființarea serviciilor sau transferarea personalului la inspectoratele pentru situații de urgență, a doua variantă stând la baza proiectului de lege. Din păcate, speranțele că lucrurile vor intra în normal au fost năruite de președinte care a retrimis legea în parlament, pentru niște motive puerile. Iohannis a blocat salvarea de la moarte a serviciilor SMURD din Nădlac și Vinga“, a declarat un deputat PSD Arad. Sigur, respectivul deputat, dacă ar fi fost corect, ar fi adăugat că proiectul a fost votat și de către parlamentari ai PNL Arad, dar nu a făcut-o. Este un semn că, așa cum avertizam, efectul negativ se va răsfrânge și asupra PNL. Nu doar din Arad, ci și din celelalte 4 județe. Știți cum se spune, ce își face omul cu mâna lui se cheamă lucru manual.
Ofensiva în teren
Chiar dacă șefii mai fac prostii, pălmașii caută să le anihileze, ieșind în față cu ceea ce îl doare cel mai tare pe cetățeanul care introduce buletinul de vot în urnă. Dacă cineva îți rezolvă o cumplită durere de cap, nici nu te mai interesează banala durere de genunchi, parcă nici nu o mai simți. Alegătorii arădeni rămân absolut impasibili la atacurile PSD la adresa lui Iohannis în momentul în care Iustin Cionca, președintele CJA, anun­ță: „În câteva zile finalizăm moder­nizarea drumului județean Pâncota- Seleuș!”. Parcă văd o coloană de mașini rulând pe drumul cu pricina, fiecare având arborat un steguleț cu inscripți „Cionca, Președinte!”. Sigur, nu al României, nici al Republicii Pecica, ci al Consiliului Județean Arad. Să vedem ce zice Cionca: „Drumul acesta a fost realizat cu mari greutăți. Anul trecut, când am început lucrările, localnicii au fost supărați că peste piatra din fundație se ridică praful, în urma mașinilor. Noi nu am vrut să deviem traficul pe rută ocolitoare, să nu îi obligăm pe oameni la o cheltuială în plus. De aceea, am cerut constructorului să toarne un strat de asfalt, să nu mai fie praf și să se poată circula în condiții bune. Unii au avut impresia că lucrarea s-a încheiat, și am avut parte de multe critici, chiar dacă noi am insistat că este vorba de un șantier, iar stratul final de asfalt urmează să fie turnat ulterior. …Acest drum face parte din strategia Consiliului Județean Arad de modernizare a 300 km de drumuri județene. Anul acesta am deschis 23 de șantiere, am finalizat și avem în curs de finalizare 201 km de drum județean. Nimeni nu credea, cu trei ani în urmă, că ne putem ține de cuvânt, dar am muncit mult și rezultatele sunt foarte vizibile în tot județul”.
După Cionca, mai vine și vicele Bîlcea și ne anunță că încep lucrările pe drumul Târnova – Tauţ. „Este un drum important pentru locuitorii din zonă şi pentru mii de arădeni care folosesc această rută ocazional, pentru a ajunge în zone frumoase ale judeţului nostru, pentru activităţi de agrement. Este important că ajungem în faza de construcţie, după parcurgerea altor etape importante: obţinerea finanţării, proiectare, licitaţii, care durează nefiresc de mult, pentru că trebuie să respectăm legislaţia în vigoare. Suntem în etapa în care putem spune că munca noastră dă roade, se lucrează pe teren şi ne apropiem de ceea ce toţi ne dorim: lucrări finalizate şi drumuri mai bune”.
Iar ne-au luat miticii banii!
Defunctul Guvern PSD le-a mai servit o dată pe tavă liberalilor arădeni prilejul să folosească tema lor electorală preferată, aceea a banilor luați Aradului de către mitici. La împărțirea sumelor defalcate din TVA, Aradul a primit o sumă derizorie comparativ cu aalte județe.
„Aradul a primit 1,7 milioane de lei, în timp ce Călăraşi a primit 16 milioane, Bacău 29 de milioane, Craiova peste 30 de milioane iar Oneşti peste 9 milioane. Este o lipsă de respect şi lipsă de corectitudine, pe care PSD o arată faţă de Arad până în ultima clipă. Suntem printre primii la contribuţii la bugetul de stat şi printre ultimii la alocări bugetare, de aceea consider că Aradul este păgubit de PSD. Acest partid ia banii arădenilor şi îi duce spre clientela politică a partidului, spre baronii locali care ar trebui să aducă voturi pentru PSD… Vedem din nou cât de important este că PNL a răsturnat această guvernare incompetentă şi incorectă. Rămâne ca arădenii să sancţioneze prin vot şi parlamentarii PSD, care au dovedit zero sprijin pentru Arad”, a declarat Sergiu Bîlcea, care vrea să devină primar al Aradului. Că tot a vorbit despre parlamentarii PSD Arad, poate că senatorul Fifor nu va mai candida la Primăria Aradului, pentru că dacă ar fi avut cu adevărat această intenție s-ar fi luptat ca un leu ca Aradul să primească o sumă importantă, să aibă și el cu ce să se laude în campanie. Până atunci, însă, mai este, deocamdată nici nu avem guvern, vin prezidențialele, iar după aceea va vedea Fifor ce face. Dacă rămâne pe o funcție mare în partid, va putea să se pună pe lista pentru senatori unde va dori el, iar candidatura la Primăria Aradului nu-l va mai interesa deloc, pentru că o previzibilă înfrângere catastrofală l-ar putea duce inclusiv la pierderea poziției nîn partid. Deocamdată a scăpat de o belea, fiind eliberat de sarcina de a coordona campania Veoricăi pentru prezidențiale.
Așteăptăm cu interes să vedem ce se va mai întâmpla în această săptămână cu guvernul lui Orban, care prezintă interes şi pentru liberalii arădeni.
 

  • Arădean spune:

    Ce se mai întâmplă în cazul fostei policlinici CFR? D-l Fifor a promis ceva…..Arădenii așteaptă cu mult interes de ceva timp să se modernizeze (reabiliteze) a fostei unități medicale situată într-o zonă centrală.La ora actuală clădirea se degradează văzând cu ochii.Deocamdată am rămas cu promisiunile?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției