Săptămâna politică arădeană

0
452

Cârcotașii de la PSD, contrați cu locuri de muncă
În cronica anterioară, scriam despre rățoiala celor de la PSD, care tunau și fulgerau împotriva administrației, care, cică, ar fi vinovată de plecarea investitorilor și îi somau pe liberalii care conduc Aradul să facă ce or ști ca să creeze locuri de muncă. Arătam că adminstrațiile locale nu prea au ce să facă să-i țină cu sila pe investitorii nemulțumiți de „artificiile” guvernului și că PSD-iștii țipă degeaba. Ei, bine, la mai puțin de o săptămână, administrația le dă peste nas, arătându-le că liberalii, în frunte cu primarul, chiar creează locuri de muncă! Am aflat acest lucru dintr-un anunț: „Începând cu data de joi, 21.02.2019, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate următoarele documente privind: Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de Urbanism aferent (RLU): CONSTRUIRE SUPERMARKET LIDL… str. Petru Rareș nr. 118, Calea Zimandului nr. 3/A”. 1. Beneficiar: SC LIDL ROMANIA SCS
Elaborator: S.C. PRO ARHITECTURA S.R.L.”
Păi, vedeți, domnilor PSD-iști? Acuma, sigur, cârcotași cum sunteți, o să spuneți că vreo 20 de posturi de vânzătoare și casiere, plus 5-6 muncitori necalificați, nu înseamnă mare lucru, dar realitatea rămâne, liberalii au demonstrat că aduc locuri de muncă, iar primarul are o contribuție directă, prin firma care a elaborat PUZ-ul!
Despre funie în casa spânzuratului
Cam asta face Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad , care, printr-un Comunicat cu titlul: „Fotbalul face parte din identitatea Aradului”, ne anunță că „Aradul sărbătoreşte 120 de ani de la prima partidă oficială de fotbal în oraşul nostru, prima partidă de fotbal din România. Suntem mândri că Aradul a deschis pasiunea pentru fotbal în România, acum 120 de ani”. Aoleu, domnule vice, tu nu ai citit că se mai construiește un supermarket? Păi, nu țipă de atâția ani microbiștii că administrația PNL a ras de pe fața pământului stadioanele, inclusiv ăla pe care s-a jucat primul meci de fotbal, ca să facă supermarket-uri? Acum vii și spui că se mai face unul, pentru a sărbători fotbalul arădean?
Din bube, mucegaiuri și noroi…
…„Iscat-am frumuseți și prețuri noi”, spunea Arghezi. Se vede treaba că unui deputat PSD din Arad tare mult i-a plăcut poezia asta și a decis să o pună în aplicare, să scoată cât mai multe „prețuri” electorale din tema gunoaielor. Tot la două-trei zile, îi dă zor cu stația de sortare a gunoiului, pentru ca arădenilor să le intre bine în cap că proiectul de gestionare a deșeurilor nu este funcțional, că la Ministerul Fondurilor Europene au fost transmise date false.
„Primăria Arad a pus la transpa­rență proiectul prin care dorește să scoată la licitație concesionarea activității de sortare a deșeurilor reciclabile și exploatarea Stației de sortare Arad. Asta după ce mai bine de o lună, cei din fruntea Primăriei Arad au încercat să forțeze mâna consilierilor, astfel încât stația să fie atribuită direct celor de la Recons, iar astfel firma de casă RETIM să fie scutită de obligațiile din contract, de a transporta deșeurile reciclabile la Ineu. Până la urmă, Primăria Arad este nevoită să respecte legea și să dea drumul licitației pentru Stația de sortare Arad, „activitate care face parte din Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide ARAD“, după cum se specific în proiectul aflat la transparență, ceea ce ne dovedește minciuna care ne-a fost transmisă de cei de la CJA. Faptul că această stație nu este funcțională demontează încă o minciună transmisă de CJA, de data aceasta către Ministerul Fondurilor Europene, privind finalizarea proiectului de gestionare a deșeurilor”. Nu vreau să insist pe această temă, s-a scris deja atâtea, că ne-am săturat, dar repet: faptul că firma care adună gunoiul nu își face treaba nu înseamnă că stația nu este funcțională și că nu ar putea fi folosită, pe termen limitat, de către Recons. Nu se poate, pentru că PSD-iștii votează non stop împotrivă, de parcă abia așteaptă ca Aradul să fie sufocat de gunoaie în campania electorală, iar ei să mai acapareze niște „prețuri”, adică voturi.
Și dă-i și dezbate!
PSD-iștii zic că vor dezbatere publică pe tema gunoiului, după ce au repetat obsesiv că PNL-iștii de la CJA se ocupă de așa zise dezbateri, care nu rezolvă, de fapt nimic, fiind doar praf electoral în ochii oamenilor. De pildă: Consiliul Județean Arad a organizat miercuri o dezbatere publică în comuna Șepreuș. În fața a aprox. 150 de localnici, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele Sergiu Bîlcea au predat constructorului PORR amplasamentul drumului Sintea Mare-Șepreuș. Lucrările de modernizare a acestui drum județean, în lungime de 14,2 km, vor începe în jurul datei de 15 martie (în funcție de condițiile meteo) ”. Ce dezbaterea lui Pește o fi fost necesară pentru asta, ca să-i întrebi pe șepreușeni dacă vor sau nu vor să se repare drumul care nu a mai fost reparat de pe vremea când eram eu copil, iar roata căruței lui bace Gheorghe s-a fărâmat într-o groapă din asfalt? Aha, am priceput, trebuia musai ca președintele CJA să aibă cui să spună că „Este al treilea an când Consiliul Județean nu primește de la bugetul de stat niciun leu pentru investiții, iar anul trecut am primit ZERO lei din TVA-ul colectat de la firmele din Arad!”.
Cum PSD-iștii nu puteau lăsa fără răspuns un asemenea afront, au transmis un Comunicat, prin care arată că guvernul a fost de-a derptul mărinimos cu Aradul : „Investițiile finanțate prin PNDL în județul Arad se ridică la aproape 900 de milioane de lei… Programul Național de Dezvoltare Locală s-a dovedit a fi un real succes în ultimii ani, reușind să reducă decalajul între mediul rural și cel urban”. Cam au dreptate cu reducerea decalajului, numai că este ca la Radio Erevan, adică unele municipii, cum ar fi Aradul, au ajuns să semene cu niște sate amărâte. „Aceste proiecte realizate în județul Arad, în ultimii ani, ne demonstrează utilitatea programului și nevoia ca el să fie continuat și nu oprit, așa cum și-ar fi dorit reprezentanții opoziției, care au propus tăierea fondurilor destinate PNDL din bugetul de stat pe 2019“, spun PSD-iștii. Asta chiar este cam gogonată, ăia nu au cerut tăierea fondurilor destinate PNDL, ci tăierea fondurilor exagerat de mari destinate PSD, adică primăriilor și consiliilor județene conduse de PSD-iști.
Președintele a tăiat… moțul
Desigur, este vorba despre președintele CJA, care a participat, la Sebiș, la șe­dința de constituire a Agenției de Dez­- voltare Intercomunitară „Moții. Țara de Piatră”, care își propune accesarea oportunităților de finanțare pentru moți. „Anul acesta s-au alocat 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea zonei de munte, iar în următorii zece ani alocația stabilită de stat prin Legea Muntelui este de 1 miliard de euro. Le cer tuturor primarilor din zona montană a județului Arad, tuturor celor care sunt eligibili, să intre în acest proiect, pentru că este o șansă în plus pentru localitățile lor”, zice președintele CJA. Păi, din moment ce banii vin de la Guvern, de ce nu au fost prezenți acolo și PSD-iștii? Asta este, dacă nu știi să-ți vinzi marfa, fie ea și politică, stai în banca ta! Sau, te pomenești că PSD-iștii știu că totul este doar o abureală, asociația fiind ceva de genul celor patru care au speriat Vestul, făcută doar în scop electoral?
Gaz pe foc!
Șefii CJA și câțiva primari liberali Agen­ției de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Extindere Magistrală Gaz – Valea Crișului Alb” cer cooptarea Consiliului Județean în această Agenție.„În cadrul unei ședințe organizate miercuri, la Sebiș, primarii participanți, membri în Agenția de Dezvoltare Intercomunitară „Extindere Magistrală Gaz – Valea Crișului Alb” au declarat că este necesară includerea Consiliului Județean în acest ADI, pentru că astfel crește șansa extinderii rețelei de gaz în județ. În opinia lor, asocierea cu Consiliul Județean asigură o garanție mai mare pentru realizarea proiectului de extindere a rețelei de gaz. Cât de grozavă este garanția, o arată chiar ei, care spun că „În urmă cu 22 de ani a mai existat un proiect similar de extindere a rețelei de gaz până la Moneasa, dar s-a oprit în orașul Ineu, chiar dacă primăriile implicate au plătit la vremea respectivă contribuțiile necesare. Iată de ce este important ca primăriile să aibă un partener serios și constant în acest proiect, ca el să nu se stingă pe parcurs, odată cu schimbările politice”. Aha, primăriile au plătit. Cui, oare și pentru ce, nu cumva, ca și în cazul megaproiectului cu deșeurile, au dar bani pentru salariile nesimțite ale unora care nu făceau nimic?
Șe zâsăși, bre?
Președintele CJA i-a îndemnat pe moldovenii din raioanele Ungheni și Ialoveni să participe la alegeri, pentru a susține aderarea la Uniunea Europeană, pentru că numai așa vor ajuge precum Aradul.
„Aradul este astăzi principala destinație a românilor care își caută un loc de muncă nu în străinătate, ci în țara lor”. Vai di mini, spui asta taman acum, când firmele o tulesc din Arad, lăsându-i pe bieții oameni fără locuri de muncă? La revedere, pe săptămâna viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.