Săptămâna politică arădeană

0
359

Aradul scapă de putoare abia în iunie!
Săptămâna trecută, arădenii au fost scandalizați de atmosfera urât mirositoare, puturoasă de-a dreptul, din municipiu și întrebau de unde naiba provine putoarea. Prima bănuită a fost, desigur, stația de epurare, dar s-a dovedit că aceasta nu are nicio vină. În cele din urmă, s-a găsit o explicație: un agricultor de la marginea orașului și-ar fi fertilizat pământul cu găinaț. Pentru că este normal să mă întrebați ce caută incidentul cu pricina în rubrica politică, ce legătură are duhoarea cu politicul, vă lămuresc: are legătură! În primul rând, nu găinațul folosit ca îngrășământ a provocat mirosul, ci războiul politic al celor două partide mari din Arad, care se bat pentru voturi și supremație locală! Tot ce se întâmplă în Arad este politizat, PNL și PSD se întrec în a se lăuda cu realizările, dar, obligatoriu, orice laudă trebuie dublată de aruncarea unei găleți de găinaț în curtea partidului dușman!
În plus, mirosuri de Dâmbovița!
De ce spuneam că abia în iunie vom mai scăpa de mirosuri? Simplu, pentru că până atunci, în cadrul campaniei preelectorale și electorale pentru alegerile europarlamentare, Aradul va fi invadat de șefii de la București ai partidelor, care, la gălețile de găinaț autohton vor mai adăuga și niște duhori de tip Dâmbovița.
Bazin electoral comun al PNL și PSD
După cum este știut, orice partid politic are un bazin electoral propriu, pe care se bazează la alegeri. La Arad, PNL și PSD au reușit o performanță, au un bazin electoral comun. Vorbim, după cum sunt sigur că ați ghicit, despre bazinul de polo, pe care l-au inaugurat și unii și ceilalți, fălindu-se cu această realizare epocală. Mai întâi, Falcă și-a adunat acolo tot activul de partid, pentru a le arăta arădenilor că el și PNL au fă­cut mândrețea de bazin, că reprezentanții Guvernului nu au ce căuta să se laude cu acesta, așa că, după două zile, Falcă nu a venit să semneze documentele de predare a bazinului către administrația locală.
Eroare capitală a lui Falcă!
Sincer, este de mirare cum un politician hârșit precum Falcă a ratat un moment electoral de excepțională importanță. Cum de nu au știut consilierii săi personal să-i explice avantajele pe care le-ar fi avut dacă ar fi mers la inaugurarea PSD-istă? Să facem-vorba Veoricăi Dăncilă-un exercițiu de imaginație: vă dați seama ce impact ar fi avut asupra electoratului imaginile și pozele în care apar alături Falcă și ministrul dezvoltării, semnând documentul, cu explicația „Reprezentantul Guvernului PSD, semnând actul de predare către primarul Gheorghe Falcă”? Ar fi înnebunit facebook-ul, toată lumea ar fi înțeles că PSD a capitulat în fața PNL! Repet, mare eroare !
PSD-iștii nu concep să zboare la clasa Economic!
Că vorbeam despre erori electorale grave, cum Dumnezeu au fost în stare PSD-iștii să lase pe mâna lui Falcă un subiect atât de gras cum este renovarea istorică de la Colegiul Economic? După fulminanta conferință de presă a lui Falcă pe șantier, toată lumea va trece în contul acestuia realizarea, deși este a Guvernului. PSD-iștii arădeni știau cu trei zile înainte că Falcă va face conferință de presă acolo, dar nu s-au gândit să organizeze ei așa ceva, să spună că Guvernul PSD plătește tot, iar Falcă se laudă cu ce fac alții. Sincer, am impresia că PSD-iștii doresc cu ardoare ca acesta să plece la Bruxelles, pentru că altfel PSD nu va câștiga Primăria Aradului nici în 2020, așa că îl lasă să zburde în voie, să se laude cu tot ce vrea el, ca să-l voteze arădenii pentru Parlamentul European! Fără glumă, cred că ar fi de acord ca Falcă să prezinte inaugurarea unui nou sediu al PSD ca pe realizarea sa!
Bazine electorale, pe toate drumurile!
Consiliul Județean se laudă că, în sfârșit, s-au finalizat licitațiile pentru cinci drumuri judeţene, așa că, în curând, vor începe lucrările de modernizare a acestora. Au fost finalizate procedurile de licitaţie pentru drumurile județene: Bârsa – Sebiş – Moneasa – limită judeţ Bihor, Gurahonţ – Dieci – Buteni, Pecica – Turnu, Zăbalţ – limită de judeţ Timiş, Sânmartin – Şimand -Olari – Caporal Alexa.Alte două drumuri se află în procedură de licitaţie, Grăniceri – Pilu şi Sântana – Olari – Sintea Mică. „Procedurile de licitaţie s-au încheiat pentru cele cinci drumuri judeţene, aşteptăm votarea bugetului pentru a putea semna contractele, apoi pot începe lucrările”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Așa că, din moment ce Bîlcea nu scoate niciun cuvințel despre sursa finanțării acestor lucrări, șoferii se vor duce buluc la urne să voteze PNL. Care, absolut strategic, spune doar că „așteptăm votarea bugetului”. Păi, stai un pic, stimate domn, din moment ce PNL a votat împotriva adoptării bugetului, la porunca lui Iohannis, tu ești împotriva partidului și preșe­dintelui Klaus Werner? Cum să le spui arădenilor să te voteze ca urmare a faptului că ești împotriva adoptării bugetului, de care depinde modernizarea celor cinci drumuri?
Tramvaiele, tot sunt bazine și ele!
Drăguță, reclama aceea cu țâncul care, intrigat, întreabă „De ce nu înțeleg oamenii mari că bibelourile tot sunt jucării și ele?”. Chiar așa, de ce nu înțeleg arădenii că un bazin… electoral este şi populația care circulă cu tramvaiul? Primarul nostru a înțeles perfect acest lucru, așa că nu are cum să rateze voturile celor care, după ce ini­țiativa lui va fi adoptată de către Parlamentul local, adică CLM, vor putea să circule gratis sau cu reducere pe acest mijloc de transport în comun. Cică ar fi vorba despre „Măsurile de protecţie socială la transportul public local”. Trecem peste faptul că a fost o așa-zisă dezbatere, pe care Primăria a efectuat-o în urma unei solicitări exprese a unui partid politic, dornic să aibă activitate electorală și întrebăm: cine va suporta costurile aplicării inițiativei primarului, nu cumva toți arădenii care muncesc pe rupte pentru a-și întreține familiile și care se vor pomeni, peste noapte, că abonamentul lor pe tramvai se va scumpi, deoarece vor plăti toate gratuitățile și reducerile?
Toată viața înveți!
„Prezentă la dezbaterea publică din Sala Regele Ferdinand a Palatului Administrativ, Oana Masichevici, preşe­dintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Arad a vorbit în numele beneficiarilor de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, salutând iniţiativa şi manifestându-şi respectul faţă de iniţiatori. În forma actuală, proiectul de hotărâre privind aprobarea măsurilor de protecție socială la transportul pu­blic local cu tramvaiele și autobuzele pe raza municipiului Arad propune ca persoanele cu vârsta de peste 70 de ani, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Arad, să beneficieze de gratuitate, ca de altfel şi pensionarii cu un venit lunar mai mic de 1.200 RON”, ni se spune în Comunicatul de de după așa-zisa dezbatere. Faceți-mă să înțeleg, toți cei care au vârsta de peste 70 de ani sunt membri ai Consiliului Județean al Elevilor? Cam așa rezultă, din moment ce această Oana vorbește în numele lor, iar primarul, singurul inițiator-atenție, Oana, ai călcat pe bec, spunând „inițiatori”, când, de fapt, este unul singur-spune mai limpede decât apa minerală patronată de Omar Haissam – însuși primarul: „Dorim să oferim pensionarilor o şansă în plus la mobilitate, şi implicit, o viaţă socială mai activă. În ceea ce priveşte elevii, vom încerca să legăm această gratuitate de prezenţa lor la şcoală”. Păi, Oana, ca să facem legătură cu ce spuneam înainte, nu sunt și pensionarii tot elevi? Că vorba aia, toată viața înveți, chiar dacă nu mergi la şcoală !
Haina îl face pe om… polițist!
Nu pot să închei săptămâna politică alt­fel decât arătând modul în care cineva, nu spunem cine, are impresia că poate da un „click” să treacă „Glasul Aradului” pe „MUTE”. Nu, stimate tovărașe, nu mai este cum a fost pe vremuri. Pe scurt, după ce ziarul nostru a redat o postare pe facebook, referitoare la achiziţia de uniforme pentru poliţiştii locali, ni s-a solicitat publicarea unui drept la replică. Iată: „În vede­rea achiziţionării de uniforme pentru dotarea agenţilor din cadrul Direcţiei Genenerale Poliţia Locala Arad s-a atribuit un acord cadru cu o durată de patru ani de la data semnării contractului, în valoare de maxim 1.685.900 lei (fără TVA). Acordul cadru a fost în­cheiat în data de 11.10.2018. Aceasta nu înseamnă că Primăria Municipiului Arad va achiziţiona efectiv, pe parc­ur­sul celor patru ani de zile, uniforme în valoare de 1.685.900 lei (fără TVA). Vorbim despre estimarea unei sume maxime, astfel încât nici măcar în situaţia unor mari fluctuaţii de preţ să nu fim puşi în imposibilitatea de a dota cu uniforme agenţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad. Furnizarea uniformelor se va face în cadrul acordului cadru în baza unor contracte subsec­vente care reprezintă angajamentele legale. Primul contract subsecvent a fost încheiat în data de 2.11.2018 în valoare de 159.804 lei (fără TVA). Cantităţile de produse care fac obiectul Acordului Cadru (patru ani) au fost estimate ţinând cont de prevederile Legii155/2010 şi a HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale”. Doar zic și eu: în patru ani se mai îngraşă omul, fie din lipsă de mişcare, fie, în cazul femeilor, din cauze de graviditate, aşa că s-ar putea ca uniformele confecţionate preventiv, ca rezervă, să devină bune de aruncat la gunoi. Nicio problemă, are Primăria bani pentru altele!
Una peste alta, stimați tovarăși, săptă­mâna politică arădeană se încheie cu un îndemn: Vă rog să atacați Glasul Aradului! Vă promitem că, orice ați zice, vă vom expune punctul de vedere, dar, desigur, îl vom spune şi pe al nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.