Săptămâna politică arădeană Când tinerețea ți se duce cu…ANI

0
430

După mine, evenimentul politic al săptămânii a fost întreruperea mandatului primarului de la Tîrnova. Farcașiu nu a fost un primar oarecare, ci cel mai longeviv primar din țară, care, indiferent ce partid politic era la putere, a câștigat mandat după mandat, nu pentru că avea în spate un partid, ci pentru că au vrut oamenii comunei să-l aleagă.

Făcând parte din vechiul PNL, a fost un înverșunat adversar al fostului PD-PDL, partid care mereu a fost în mare suferință la Tîrnova din cauză că oamenii mergeau cu primarul. Au mers tot pe mâna lui și după ce, prin forța împrejurărilor, fostul PNL a fost pur și simplu înghițit de către marele rival. E drept, partidul s-a numit tot PNL, dar, de fapt, a devenit PDL. Încet, încet, foștii liberali au fost îndepărtați. Nu și Farcașiu, pentru că, dacă ar fi fost expulzat din noul partid, nu ar fi avut prea mari probleme să câștige pe lista oricărui alt partid sau ca independent.

  Ei, bine, prin grija ANI, acum nu mai poate, pentru că, fiind declarat definitiv incompatibil, nu numai că și-a terminat mandatul înainte de termen, dar nici nu mai are dreptul să candideze timp de 3 ani. Am mai spus-o și repet: această ANI nu este decât o mașină de tocat banii statului, adică ai noștri, doar pentru a scormoni trecutul unor adversari ai puterii momentului, pentru a-i înlătura pe niște motive absolut puerile. A fost și cazul lui Farcașiu, declarat incompatibil pentru că, în urmă cu vreo 10 ani, a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei școli. Nu voi continua cu enumerarea acțiunilor aberante ale ANI, dar aștept cu nerăbdare alegerile prezidențiale. Tare sunt curios ce scor va obține Iohannis la Târnova, acum că primar nu mai este Farcașiu. Este deja o banalitate faptul că la orice scrutin este de importanță capitală implicarea primarului. Desigur, nu stă Iohannis în voturile de la Tîrnova, dar pentru PNL Arad contează enorm câte voturi va aduna pentru candidatul partidului în fiecare localitate. În paranteză fie spus, doamna prefect ar putea fi bănuită că, prin emiterea ordinului privind încetarea mandatului lui Farcașiu, a dat o lovitură serioasă PNL-ului local, fie pentru a mai ajuta PSD-ul, fie doar pentru a se răzbuna pe liberalii care i-au cerut să-și dea urgent demisia după căderea guvernului Dăncilă. Este deja dovedit că dacă prefectul nu emite ordinul, primarul incompatibil rămâne pe funcție. Ar fi rămas și Farcașiu, până la alegerile locale de anul viitor. Cine știe de ce nu a rămas, poate pentru că a fost chiar liberal. Dar, ajunge cât am vorbit despre primarul Tîrnovei, este clar că și acest caz face parte integrantă dintr-un joc politic. Iar dacă, într-adevăr, PNL a suportat o mică lovitură, în schimb a dat și el o lovitură electorală, anunțând că…

Scade prețul Gigacaloriei !

Ei, da, asta chiar a fost o lovitură de imagine! După ce ani la rând ai fost porcăit că ești vinovat de practicarea celor mai mari prețuri pentru agentul termic, să vii să anunți că ai rezolvat ca prețul Gigacaloriei să scadă cu 30% este un argument electoral devastator, ca să mă exprim după modelul știriștilor. Nu cred că minunea va dura prea mult, dar important pentru liberali este ca ea să țină până la alegeri, iar după aceea, Dumnezeu cu mila !Deocamdată, pentru liberali contează doar faptul că le-a furat PSD-iștilor o temă babană de campanie. În schimb, din cauza unui consilier propriu care a dat, cum se spune, cu mucii în fasole, le-a oferit adversarilor prilejul să exploateze o altă temă electorală, respectiv împânzirea Aradului cu tot soiul de supermarket-uri, prețul fiind demolarea unor stadioane sau sacrificarea unor terenuri care puteau fi folosite în cu totul alte scopuri decât protejarea intereselor unor firme dubioase, care îmbolnăvesc oamenii vânzându-le mărfuri de proastă calitate, expirate sau de-a dreptul stricate. Consilierul cu pricina spune că votarea în CLM a înființării noului supermarket este nici mai mult nici mai puțin decât o nouă victorie a PNL ! Nu a mai lăsat loc de întors, a spus pur și simplu că PNL este cel care vrea să desființeze piețele, din care oamenii pot să cumpere produse agricole proaspete și de calitate, condamnându-i să se aprovizioneze de la supermarket. Mai rău, consilierul buclucaș mai face și un serviciu celor de la PSD, declarând că aceștia sunt împotriva unei asemenea strategii păguboase: “Mă bucur că în sfârșit a fost aprobat acest proiect pentru comunitatea din cartierul Grădiște. Consilierii PSD au votat împotriva acestui supermaket în mai multe situații și au recunoscut că au făcut-o din rea voință pentru blocarea proiectului”. Aoleu, cum, adică, au recunoscut PSD-iștii că sunt împotriva proiectului din rea voință, când, de fapt, aceștia spun că, dimpotrivă, cei care dovedesc rea voință sunt liberalii ? Ce să-i faci, așa se întâmplă când dai voie oricui din partid să glăsuiască fără să știe ce zice, numai pentru a demonstra că este activ.

Drumurile, tot în pol position

Noroc că mai dreg gafele cei de la Consiliul Județean, care anunță o nouă victorie la capitolul drumuri, cea mai puternică armă de campanie: au început lucrările la drumul Sâmpetru-limită județ Timiș, care face legătura între Sânpetru German și județul Timiș, spre comuna Gelu.

Prin acest drum realizăm încă o legătură cu județul Timiș, alături de

celelalte două, de la Neudorf – drum finalizat –, respectiv de la Zăbalț, care este în lucru. Ne dorim prin aceste legături să întărim parteneriatul economic între cele două județe, să asigurăm o mobilitate a forței de muncă, în condiții de transport mai rapide și mai sigure”, anunță Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Tare bine le pică celor de la Consiliul Județean să dea peste o firmă serioasă, care execută lucrări de calitate și respectă termenele, ba chiar le scurtează considerabil.

Ca la Radio Erevan

Departe de mine intenția de a-l ridica în slăvi pe Falcă, dar să-l acuzi de ceva ce nu a făcut este prea de tot. Un deputat PSD îl acuză pe Falcă de sabotarea intereselor României și Aradului în favoarea PPE, care vrea ca fabrica Volkswagen să fie construită în Bulgaria.  „Europarlamentarii PNL, care fac parte din grupul PPE, susțin Bulgaria pentru fabrica Volkswagen în detrimentul României. Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a trimis o scrisoare către Volkswagen, prin care susține Bulgaria, în timp ce europarlamentarii PNL nu scot un cuvânt pentru a susține România în această competiție… M-aș fi așteptat ca Falcă să ia poziție cu privire la problema viitoarei fabrici Volkswagen ce urmează să fie amplasată în Europa de Est, mai ales că una dintre locațiile favorite este Aradul. Dar constatăm că domnul europarlamentar susține investițiile în județul nostru doar la nivel declarativ, iar când e vorba de fapte se ascunde în spatele intereselor PPE și lasă ca României să-i fie furată o investiție de peste 1 miliard de euro”, zice deputatul PSD Arad. Ei, asta chiar că e prea de tot ! Adică, după ce Falcă a făcut, de la cap la coadă, un proiect, o ofertă a Aradului, acceptată ca ofertă a României, cu largul concurs al guvernului PSD, tu vii și spui că Falcă este împotriva propriului proiect? Ce poziție să mai ia Falcă pe lângă faptul că oferta României, respectiv, a Aradului, a fost considerată cea mai bună de către Consiliul de Administrație de la Viena ? Pun declarația deputatului PSD pe seama faptului că habar nu avea despre toată operațiunea Volkswagen la Arad, care s-a desfășurat, din ianuarie începând, în cel mai mare secret. Mă rog, Falcă a zis „discret”, dar tot un drac este. Adică, totuși, să lucrezi în draci, pe patru ateliere, cu specialiști din Arad, Timișoara, București și Viena, plus reprezentanți ai guvernului, plus niște americani, să închizi un restaurant pentru ca toți aceștia să ia prânzul departe de ochii presei și ai opiniei publice, iar presa să nu știe nimic, este o performanță! Oricum, nu a fost frumos din partea lui Falcă să spună că cei de la guvern nu au avut bani să-și plătească prânzul. Din moment ce ești gazdă, este obligația ta. Eventual, ai fi putut să le ceri bani celor de la Arad, nu să-i bagi pe toți în aceeași…Oală ! Să auzim de bine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.