Acuma, la drept vorbind, starea asta de urgență este o decizie politică, dar nu face parte din alea cu dedicație, adică să folosească doar partidului aflat la putere și să dăuneze celor din opoziție. Ce mai, dacă trebuie să stea toată lumea acasă, stă toată lumea, nu sunt consemnați doar cei din opoziție, în timp ce ăia de la putere ar avea voie să umble creanga prin județ și prin municipiu, să facă (sic) campanie electorală, să organizeze întruniri cetățenești, zilele vecinilor la care să aibă voie doar vecinii membri ai partidului care deține puterea locală sau altele de genul acesta. Slavă Domnului, la noi nu s-a întâmplat ca la Bucale, unde un primar și-a trimis oamenii să bată la ușile oamenilor și să le ofere gratuit pungi cu substanțe dezinfectante, dar și cu niște fluturași cu poza edilului. Ce să zicem, chiar dacă omul a profitat ca să-și facă (sic) campanie, gestul a fost lădabil, dar, ce să vezi, unii oameni, după ce au zis bogdaproste, când au deschis pungile au găsit doar cărțile poștale și alți fluturași, dar dezinfectant, nexam !

  De aia zisei, la Arad încă nu s-a întâmplat, dar dacă, totuși, le vor veni idei și alor noștri, le vând un pont pe gratis: dacă pun și ei în pungi doar pozele candidaților, să dea un Comunicat de presă în care să explice că acele poze echivalează cu niște icoane făcătoare de minuni, cum ar fi cea a lui Arsenie Boca și îi va feri pe cei care le pupă, de coronavirus. (Atenție, să nu greșească și în loc de Arsenie să scrie Bogdan sau cine mai știe ce).

  Hai, gata cu gluma, să ne vedem de treburile serioase ! După cum era de așteptat, toată lupta s-a concentrat împotriva unui singur dușman, Covidul fir-ar el al dracului să fie, că dacă nu se potolește ajunge să aibă un procentaj mai mare decât PNL, USR, PSD, UDMR , PMP și ALDE împreună. Doamne, Ferește, nu e de glumit, așa că administrația a luat o mulțime de măsuri menite să stopeze răspândirea coronaviruslui. S-au închis toate terasele și birturile, o pierdere electorală incalculabilă, pentru că acestea erau locurile predilecte de campanie, acolo se discută pro și contra PNL și PSD-de fapt, mai mult pro PNL și contra PSD, pentru că PSD-iștii nu prea mai au curajul să deschidă gura- acolo se pun bazele scorului la alegerile locale. De pierdut, dacă stăm și socotim, pierd tot cei care sunt la guvernare, pentru că nu este ușor să închizi birturile, că ajung chiar susținătorii tăi să te înjure.

Să ne înțelegem : împreună au ba?

Și, vă mai spun ceva: există pericolul ca susținătorii lui Iohannis, adică ai PNL, să nu fi ascultat sau citit integral mesjul transmis de către acesta, ci doar parțial. Or, discursul său, televizat, începe cu „Doar împreună putem să învingem”. Păi, dacă Iohannis a zis că trebuie să fim împreună, cum îndrăzniți voi să ne interziceți să ne întâlnim? Păi, da, poate că Werner Klaus a fost cam ambiguu, acuma zice că trebuie să fim împreună, iar după aceea ne spune că nu trebuie să ne întânim, să nu dăm mâna, să nu ne îmbrățișăm!

  Dar, am zis că gata cu miștocăreala ! Deja sunt ultracunoscute măsurile restrictive luate la nivel local, dar așa cum spuneam mai anțărț, trebuie să tratăm cu seriozitate problema, iar administrați să se inspire în principal din măsurile dispuse pe plan național, să evite luarea altora, pe baza ideilor unor moașe care habar nu au despre ce vorbesc, dar vor să iasă în față, să fie aplaudate de către electorat. De pildă, din moment ce ședințele Parlamentului se țin online, în sală fiind prezenți doar președinții celor două camere, iar parlamentarii votează online, de ce nu ar putea fi și ședințele CLM la fel? La ședința de vineri ,doar vicele Bulbuc a fost apelat ca să-și exprime votul. De ce nu ar fi putut să voteze tot telefonic și ceilalți aleși locali? Sigur că s-ar fi putut, dar atunci cum s-ar mai fi lăudat aleșii că ei, criză sau necriză, sunt la datorie, chiar cu riscul de a fi covidați? Să ne Ferească sfântul Iohannis ca mâine să aflăm că unul dintre consilierii care a participat la ședință este depistat cu coronavirus ! În mod automat intră toți în autoizolare sau în carantină. Adică, să fim expliciți, dacă respectivul consilier este de la PNL, se cheamă că provine din zona galbenă, iar colegii lui intră la autoizolare. Dacă stimabilul este de la PSD, vine din zona roșie, iar toți cei care au fost la ședință intră în carantină. Să sperăm că i-a ferit sfântul Boca ! Oricum, eu propun ca la ședințele CLM, dacă se vor ține în continuare tot live, la început să nu se mai intoneze Imnul, ci să se aducă un actor, care să recite cu patos revoluționar:

„N-avem măști, dar iubirea de moșie e un zid/ Și un membru de partid/ Astăzi nu se-nspăimântează de-a ta faimă, măi Covid !”

Tot înainte ! Că înainte era mai bine !

   Oricum, se cuvine să îi felicităm pe curajoși, pentru că au votat măsuri cu adevărat importante. Fără legătură cu coronavirusul, chiar este important că s-a mai făcut un pas spre reabilitarea Cazinoului, o emblemă a Aradului. Nu știu ce se va alege până la urmă, sper că măcar câțiva dintre cei mai bătrâni arădeni să apuce să vadă cazinoul așa cum era pe vremea tinereții lor. Chiar nici nu mai contează cine este sau va fi proprietar sau ce învârteli și mașinațiuni s-au făcut, bătrânul arădean va putea să retrăiască momente dragi din viața lui, singur sau, poate, împreună cu fata pe care, atunci, a cunoscut-o la Cazino și nu a mai lăsat-o până când au pus pirostriile. Chiar dacă, stând la masă și sorbind o bere, ca să fie mai bun micul prăjit pe grătar, va fi obligat să asculte și spiciurile celor care vor tăia panglica, lăudându-se că au reînviat un brand al Aradului și pretind să fie aleși. Să dea Dumnezeu să ajungem acolo cât mai repede, fără să ne mai temem de Covid, fir-ar el al dracului !

Recomandările redacției