2Pentru elevii de la Liceul „Sever Bocu” din Lipova perioada 1 – 5 aprilie a fost o perioadă mai deosebită, ce va rămâne în amintire ca un punct de referință. Aceasta, deoarece, în respectiva perioadă au avut prilejul de a-și dezvolta abilități și deprinderi noi, care să le permită o mai bună integrare în societate dar și de a-și pune în eviden­ță talente artistice și sportive. După cum ne preciza într-un amplu material profesor Oviduța Berindei, o parte dintre activități s-au desfășurat în cadrul unor proiecte și parteneriate educaționale, după cum urmează.
Proiectul „Alege viața”, realizat de profesor Simona Roba, în parteneriat cu reprezentanți ai organizației „Crucea Roșie” a cuprins activități în care elevii au dobândit cunoștințe noi despre păstrarea sănătății și deprinderi de acordare a primului ajutor medical. Au par­- ticipat la aceste activități profesorii: Cristina Vancu, Liliana Onete și Ofelia Miu.
„Suntem ceea ce mâncăm” spun elevii clasei a X-a A, în activitatea coor­donată de profesor Delia Drilă, care și-au încununat activitățiile de promovare a unei alimentații sănătoase cu un concurs culinar. În același scop s-a desfășurat activitatea dedicată prevenirii și combaterii consumului de droguri realizată în parteneriat cu Poliția Lipova și colaborarea profesorilor Corina Berzovan,Simona Roba.
Deviza acțiunii clasei a XI-a C, coordonați de profesor Emanuela Rancu și Dan Ardelean, în cadrul parteneriatului educațional cu Primăria Lipova, compartimentul Protecția mediului este: „Nu e om cine n-a sădit un pom.”.
Elevii desfășoară și activități de protecția mediului iar în această săptămână au plantat puieți de stejar roșu și tei în Parcul Eroilor din Lipova. Tot activități de protecția a mediului a desfă­șurat și clasa a X-a B, sub coor­donarea prof. Filip Ioan în cadrul parteneriatului cu Oficiul de Gospodărire a Apelor Române.
Insuflarea sentimentului de mândrie prin apartenența la o comunitate cu valoare istorică și culturală a fost obiectivul activității „Drumul Marei” și al proiectului educațional în parteneriat cu Muzeul Lipova, sub coordonarea profesorilor: Ofelia Miu, Cristina Vancu, Georgeta Ocneriu, Georgina Chiță și muzeograf Corina Dubeștean. Elevii au avut ocazia să identifice locațiile la care face referire scriitorul Ioan Slavici în romanul „Mara”, precum și clădiri ale orașului cu valoare istorică și arhitecturală.
Adevărate ateliere ale creației s-au desfășurat și sub coordonarea profesorilor: Ioan Costea, Lavinia Suciu, Simona Constantinescu, Maria Stoica, Ancuța Gorban, Camelia Iordache și Dorin Buzgău pentru confecționarea obiectelor decorative specifice tematicii pascale în scopul comercializării lor în cadrul proiectului național „Târgul Sărbătorilor Pascale” pentru obținerea de venituri care vor fi donate în scop caritabil. Târgul va avea loc în 26 aprilie în Piața Agroalimentară Lipova.
Spiritul de echipă și competițional s-a făcut simțit și în concursurile sportive derulate la Sala Polivalentă sub coordonarea profesorilor Fabian Timofte, Gheorghe Grozi, Cristian Hălmăgean, Florin Barna și Nicolae Petracovschi.
Ațiunea intitulată „Să fi mai bun” a însemnat pentru elevii clasei a XII-a B, coordonată de profesor Corina Berzovan, o vizită la casa familială Beer, unde luceenii au oferit cadouri și au petrecut o perioadă de timp alături de copiii de acolo. Așa s-a încheiat o săptămână în care elevii au avut parte de un alt tip de activități cu rol în formarea și dezvoltarea lor.

Recomandările redacției