scoala gimnaziala aurel vlaicuPentru elevii din învăţământul primar şi cel gimnazial, ieri s-a încheiat o săptămână de şcoală cu totul altfel decât erau obişnuiţi, numită chiar aşa: „Şcoala altfel”, fără ore de curs în sălile de clasă dar cu activităţi interesante şi surprinzătoare.
Cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din municipiu au gândit pentru elevii claselor I un program foarte variat şi mai mult decât atractiv. Spre exemplu, pe parcursul săptămânii, clasele I-a B şi I-a C, îndrumate de profesoarele Bianca Hirina şi Luciana Ciupa „s-au mutat” la supermarketul Cora, elevii vizitând laboratoarele de brutărie, patiserie şi măcelărie, ocazie cu care „au învăţat meserie”, după care au trecut la lucruri mai serioase, organizând în supermarket, „la vedere”, un adevărat atelier de desen şi pictură. După ce au fost admirate „la locul creaţiei, toate lucrările copiilor vor fi expuse în incinta şcolii.
Profesoara Luciana Ciupa a mai pregătit clasei I C o surpriză micilor elevi pe care-i îndrumă şi educă: o excursie la Cetatea Şoimoş, la Băile Lipova şi la Mănăstirea Radna. Tema activităţii a fost „Ecologia judeţului meu”, copiii aflând „pe viu” cât de importantă este sănătatea naturii care ne înconjoară.

Recomandările redacției