Săptămâna viitoare se va stropi împotriva țânțarilor

0
684

Datorită faptului că în ultimul timp, numărul celor piscati de țânțari a crescut ingrjorator, primăria municipiului va întreprinde  o nouă acţiune de dezinsecţie şi de deratizare,  programată să aibe loc la începutul săptămânii viitoare. Tratamentul de dezinsecţie se va aplică pe domeniul public şi privat al municipiului Arad, în perioada 10-13 august 2020, între orele 21:00-05:00, iar cel de deratizare, în aceleași zile, dar între orele 10:00 -17:00. Ambele tratamente se vor aplică în funcţie de condiţiile meteorologice.

Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este EXIT 100 EC –insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acţiune, destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari –Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Muscă Domestică) şi târâtoarelor (gândaci de bucătărie –Blatella germanică, Blatta Orientalis).În cazul deratizării, produsul biocid utilizat este VĂRAT BLOCK.Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii., precizează într-un comunicat reprezentanții instituției.

Activitatea de deratizare va fi derulată în colaborare cu S.C. TOP S.A. și vor fi vizate suprafețe exterioare deschise: zonele verzi din parcuri, aliniamentele stradale, zonele căminelor de vizitare ale rețelei de canalizare pluvială, zonele de depozitare ale gunoaielor menajere, zonele din proximitatea piețelor (Piața Fortuna, Piața Miorița. Piața Alfa, etc) precum și suprafețele interioare din clădirile aflate în subordinea Primăriei Municipiului Arad.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe rază municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casă scării de la blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității, mai spun cei de la administrația locală.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.