Șapte afgani au fost depistați zilele acestea într-o pensiune din Arad deși trebuiau să se afle în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Arad au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, într-o pensiune din municipiul Arad cetățenii care se aflau în pensiune fără a justifica prezența.

În data de 15.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul misiunii au fost identificați, într-o pensiune din municipiul Arad, șapte cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 26 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. După finalizarea tuturor verificărilor, aceștia vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi”, declară purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Arad.

În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acțiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităților de migraţie ilegală.

Recomandările redacției